Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 2ο κύκλο επιτάχυνσης

Ο επιχειρηματικός επιταχυντής «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» του Κέντρου Έρευνας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΚΠΑ καλεί επιχειρηματικές ομάδες και Startups να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο β΄ κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης, μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020. Το πρόγραμμα επιτάχυνσης θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα και σε νεοφυείς επιχειρήσεις που δεν έχουν συμπληρώσει 3 έτη λειτουργίας, των οποίων τουλάχιστον ένα μέλος είναι και μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ, ως εξής:

 • προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι
 • ερευνητές
 • μέλη ΔΕΠ
 • διοικητικοί υπάλληλοι
 • επισκέπτες ερευνητές/καθηγητές.

Οι πaροχές του προγράμματος περιλαμβάνουν:

 1. Φιλοξενία των ομάδων στους χώρους του Επιχειρηματικού Επιταχυντή.
 2. Εκπαίδευση σε θεματολογία σχετική με την επιχειρηματικότητα (Lean startup, Business Model Canvas, τεχνικές παρουσιάσεων, Business Plan, κ.α.).
 3. Συμβουλευτική καθοδήγηση από έμπειρους συμβούλους.
 4. Υποστήριξη από εξειδικευμένους μέντορες, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του πανεπιστημίου και της επιχειρηματικής κοινότητας.
 5. Δικτύωση με επιχειρήσεις και οργανισμούς καθώς και με άλλες ομάδες που φιλοξενούνται στο πρόγραμμα επιτάχυνσης.
 6. Υποστήριξη σε θέματα διαχείρισης διανοητικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνολογίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Κέντρου ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ.

Η αίτηση συμμετοχής συμπληρώνεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Επιταχυντή http://accelerator.archimedes.uoa.gr  μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Λίγα λόγια για τον “ΑΡΧΙΜΗΔΗ”

Το Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με την επωνυμία “Αρχιμήδης” είναι ένας θεσμός στο ΕΚΠΑ που ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Ακαδημαϊκό Έτος 2019-20, με στόχο να συνδέσει την ερευνητική κοινότητα με τη βιομηχανία και παράλληλα να εκκολάψει τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες της πανεπιστημιακής κοινότητας από τις οποίες εν δυνάμει θα δημιουργηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το Κέντρο Αρχιμήδης είναι οργανωμένο σε δύο γραφεία, το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας και τον Επιχειρηματικό Επιταχυντή.

Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των ερευνητών και της βιομηχανίας. Σε αυτό διαμορφώνεται η σχέση μεταξύ του ερευνητή και των επιχειρήσεων στα διάφορα στάδια ανάπτυξης και αξιοποίησης της διανοητικής ιδιοκτησίας του πανεπιστημίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις