Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Seed Capital «έχτισε» κουμπαρά 135 εκατ. ευρώ για Δανέζικες startups!

Το Δανέζικο VC, Seed Capital, δημιούργησε και παρουσίασε ένα νέο fund που απευθύνεται στην χρηματοδότηση Startup επιχειρήσεων οι οποίες εδρεύουν, λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στην χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Από τότε που ιδρύθηκε προ δεκαπενταετίας, η Seed Capital, που εδρεύει στην Κοπεγχάγη συνεργάζεται με κάτι παραπάνω από 300 νεοφυείς επιχειρήσεις, στις οποίες και συμπεριλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- οι Trustpilot, Vivino, Templafy, Lunar και Dixa. Παράλληλα, αποτέλεσε έναν από τους παράγοντες-σημεία αναφοράς που είδε το εκεί οικοσύστημα να εξελίσσεται.

«Το οικοσύστημα της Δανίας έχει ωριμάσει αρκετά κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, διαθέτοντας αρκετούς έμπειρους όσο και φιλόδοξους επιχειρηματίες, οι οποίοι με την σειρά τους έχουν δοκιμάσει τις γνώσεις, το ταλέντο και φυσικά τις αντοχές τους στον ανάλογο επιχειρηματικό στίβο. Έχουμε ρυθμίσει ανάλογα την επενδυτική μας στρατηγική και τώρα επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά σε ισχυρούς επιχειρηματίες στον τεχνολογικό χώρο που εδρεύουν στη Δανία, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένη προσαρμογή στην αγορά προϊόντων και αποδοτικό εμπορικό track record», όπως ισχυρίζεται η διευθύνων εταίρος του fund, Ulla Brockenhuus-Schack.

Το νέο fund, το τέταρτο κατά σειρά που λανσάρισε η ίδια ομάδα στελεχών, αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια, πετυχημένη, στρατηγική.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις