Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Douleutaras Pros Academy: Πιστοποίηση από το ΟΠΑ έλαβαν οι επαγγελματίες

Ένα ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επαγγελματίες συνεργάτες της πλατφόρμας Douleutaras, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη τόσο για τους ίδιους όσο και για τους χιλιάδες πελάτες που εξυπηρετούν καθημερινά.

30 ώρες μαθημάτων από έμπειρους καθηγητές και στελέχη της αγοράς σε 30 συμμετέχοντες προσέφερε συνολικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Douleutaras. Από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους έως τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, το Douleutaras, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν – ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υλοποίησε μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία, το πρόγραμμα «Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα & Ανάπτυξη», πετυχαίνοντας να δείξει τον δρόμο στην εφαρμοσμένη γνώση και στα πρακτικά οφέλη αυτής. Η αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών, η επακόλουθη αύξηση των κερδών του κάθε συνεργάτη και η απόκτηση βασικών διοικητικών δεξιοτήτων, οι οποίες θα του φανούν χρήσιμες ακόμη και στη δική του επιχείρηση είναι το αντίκρισμα αυτής της πολύπλευρης εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Εκτός από τις παραδόσεις των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες, και πλέον, μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος, κάτοχοι της πιστοποίησης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πήραν μέρος σε μια σειρά από εργαστήρια (workshops) μέσω των οποίων είδαν στην πράξη τον τρόπο εφαρμογής όσων θεωρητικών γνώσεων έλαβαν από τους διάφορους εισηγητές. Τα πεδία ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια της δίμηνης επιμορφωτικής διαδικασίας ήταν ποικίλα: Μάρκετινγκ, Πωλήσεις, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Oικονομικά, Εξυπηρέτηση Πελατών και Personal Branding.

«Να οργανώσετε κι άλλα τέτοια σεμινάρια, απέκτησα πολλές γνώσεις που θα μου φανούν πολύ χρήσιμες στη δουλειά μου», ανέφερε ένας εκ των σπουδαστών με το πέρας των εκπαιδευτικών εργασιών, ενώ ένας άλλος δήλωσε πως «το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Douleutaras ήταν κάτι πρωτόγνωρο, δεν είχα ξανά την ευκαιρία, ως τεχνικός επαγγελματίας, να παρακολουθήσω κάτι ανάλογο».

Η επιχείρηση αξιολόγησε την επιρροή του εκπαιδευτικού προγράμματος όπου τα παραπάνω σχόλια αντικατοπτρίζονται και αριθμητικά αφού, από τους συμμετέχοντες, το:

  •  100% δηλώνει ικανοποίηση από τη γενικότερη οργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος (ωράριο, αίθουσα, εξοπλισμός, επικοινωνία),
  •  89% δηλώνει ικανοποίηση τόσο από το είδος των μαθημάτων όσο και από τις αποκτηθείσες γνώσεις
  •  74% πιστεύει ότι το εν λόγω πρόγραμμα ανέπτυξε το επιχειρηματικό τους πνεύμα σε επίπεδο γνώσεων/ιδεών αλλά και νέων πρακτικών.

Από τη μεριά του, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Douleutaras, Ανδρέας Γραμμάτης, εξέφρασε την ευχαρίστησή του «για την ολοκλήρωση του πρώτου εκπαιδευτικού προγράμματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για την ανάδειξή του σε εργαλείο ανάπτυξης συνολικά για τον κλάδο». Όπως συμπληρώνει, εξάλλου, «το επόμενο βήμα είναι η προώθηση του προγράμματος σε ολόκληρο το δίκτυο των επαγγελματιών του Douleutaras, έτσι ώστε να εξελιχθεί καθολικά η κοινότητα των συνεργατών μας». 

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται μόνο για την αρχή, καθώς το Douleutaras δε σκοπεύει να σταματήσει εδώ, αλλά να επανέλθει με δεύτερο κύκλο μαθημάτων τον προσεχή Μάρτιο σε Ελλάδα και να εγκαινιάσει τον πρώτο κύκλο στην Κύπρο, επενδύοντας έτσι στην επιμόρφωση των συνεργατών του, ως το κλειδί που ξεκλειδώνει την επιτυχία.

Διαβάστε σχετικά:

To Douleutaras Pros Academy καταρτίζει και πιστοποιεί τους συνεργάτες του

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις