Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Netflix αυξάνει τις τιμές σε ΗΠΑ – Καναδά και η μετοχή ανεβαίνει

Ο ανταγωνισμός εντείνεται από τις νέες πλατφόρμες streaming της Disney, της Amazon, της Apple αλλά και του HBO, με τις συνδρομές να υποχωρούν και το Netflix να προσπαθεί να κάνει κάτι για αυτό.

Το Netflix αύξησε τις μηνιαίες τιμές για την υπηρεσία streaming στις ΗΠΑ, στέλνοντας τη μετοχή της στα ύψη, έως και πάνω από 3%. Η μετοχή της Netflix αυξήθηκε τελικά κατά 1,25% και έκλεισε στα 525,69 δολάρια ήδη την Παρασκευή. Το μηνιαίο κόστος για το βασικό πρόγραμμα αυξήθηκε κατά 1 δολάριο στα 9,99 δολάρια, αντίστοιχα το τυπικό πρόγραμμα έκανε άλμα από τα 13,99 στα 15,49 δολάρια και το premium πρόγραμμα αυξήθηκε από τα 17,99 στα 19,99 δολάρια επίσης, σύμφωνα με το ίδιο το Netflix. Το ίδιο συνέβη και με τις τιμές στον Καναδά όπου αυξήθηκαν ακολούθως.

Εκπρόσωπος του Netflix επιβεβαίωσε την αλλαγή στο κόστος των συνδρομών, ενημερώνοντας ότι οι νέες τιμές εκφράζουν την προσπάθεια τους στο να συνεχίσουν να προσφέρουν μια ευρεία ποικιλία ποιοτικών επιλογών ψυχαγωγίας, σύμφωνα με τις ακριβείς δηλώσεις του. Το Netflix έχει αυξήσει τις τιμές προσφοράς των υπηρεσιών του σταδιακά τα προηγούμενα χρόνια ενώ αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της εταιρείας. Το Netflix είχε ανεβάσει δηλαδή και στο παρελθόν τις τιμές για τους πελάτες του, συγκεκριμένα στις ΗΠΑ το 2019 και το 2020.

Μάλιστα, η Wall Street προέβλεψε ότι το Netflix θα αυξήσει τις τιμές καθώς οι νέοι πελάτες άρα και οι συνδρομές φαίνεται να μειώνονται γενικότερα στο πεδίο του streaming ιδίως μετά τα lockdown στην πανδημία. Οι αυξήσεις των τιμών του Netflix αντανακλούν επίσης την εμπιστοσύνη της εταιρείας ότι τα προγράμματά της κατέχουν μια εδραιωμένη θέση στην καθημερινότητα των πελατών της που στα δικά τους μάτια μεταφράζεται στο ότι δεν θα ακυρώσουν ή δεν θα επιλέξουν να αποχωρήσουν λόγω των αυξήσεων στις τιμές. Το Netflix δήλωσε πρόσφατα ότι οι πελάτες θα λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών 30 ημέρες πριν δουν την αύξηση.

Το Netflix αντιμετωπίζει περισσότερο ανταγωνισμό από ποτέ, ειδικά από νεότερους streamers, όπως το Disney+, το HBO Max, το Prime Video της Amazon και το Apple TV+. Το Netflix επισήμανε βέβαια το περασμένο φθινόπωρο ότι έχει πάνω από 213 εκατ. συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των συνδρομητών που έχουν οι νέοι ανταγωνιστές του. Από την πλευρά του, το Netflix έχει επενδύσει σημαντικά στην παραγωγή περιεχομένου ενώ αναμένεται να δαπανήσει 17 δισ. δολάρια στις υπηρεσίες που θα προσφέρει στο κοινό.

Διαβάστε σχετικά:

Δαπάνες 115 δισ. δολαρίων σε streaming ενώ οι συνδρομές πέφτουν

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις