Δαπάνες 115 δισ. δολαρίων σε streaming ενώ οι συνδρομές πέφτουν

Με το πέρας της πανδημίας, οι συνδρομητές σε πλατφόρμες streaming αφήνουν τους λογαριασμούς τους προσπαθώντας να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα.

Οι 8 μεγαλύτεροι όμιλοι ΜΜΕ των ΗΠΑ θα “ρίξουν” τουλάχιστον 115 δισ. δολάρια σε νέο περιεχόμενο ενώ το streaming χάνει χρήματα από συνδρομές.

Σύμφωνα με τους Financial Times, υπάρχουν ανησυχίες ότι η απόκτηση νέων πελατών το 2022 θα είναι πιο δύσκολη μετά την τεράστια ανάπτυξη των τελευταίων ετών λόγω πανδημίας.

Με βάση σχετική έκθεση, οι περισσότερες από τις εισηγμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Walt Disney, Comcast, WarnerMedia και Amazon, θα δουν απώλειες στις μονάδες streaming, με τις συνολικές δαπάνες να αγγίζουν περίπου τα 140 δισ. δολάρια.

Οι FT γράφουν ότι οι επενδύσεις της Disney στο streaming πιθανότατα θα αυξηθούν κατά 35-40% το 2022, με τις δαπάνες για νέες ταινίες και τηλεόραση να φτάνουν τα 23 δισ. δολάρια.

Ο John Sloss, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Sloss Eckhouse Dasti Haynes, δήλωσε ότι είναι “απίστευτο” το πόσα χρήματα ξοδεύονται από διάφορες εταιρείες για περιεχόμενο streaming.

Δεδομένων αυτών, η αύξηση των συνδρομητών υστερεί για το Netflix, τη Disney και άλλες εταιρείες, με το πρώτο να δηλώνει ότι αυτό μπορεί να αποδοθεί στις λιγότερες παραγωγές που σχετίζονται με την πανδημία, οι οποίες συνεπάγονται λιγότερο νέο περιεχόμενο, κάτι που αποτελεί πρόβλημα για το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου.

Το Netflix πρόκειται να δαπανήσει πάνω από 17 δισ. δολάρια για νέο περιεχόμενο το 2022, μια αύξηση 25% σε σχέση με φέτος. Η εταιρεία ανέφερε ότι πιστεύει πως θα επιτύχει ισοσκελισμένο αποτέλεσμα και θα έχει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές του χρόνου.

Ωστόσο, καθώς οι καταναλωτές επιδιώκουν να εξοικονομήσουν χρήματα, εξετάζουν επίσης πιο προσεκτικά το ποσό των συνδρομών που χρεώνουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς – ειδικά με δεδομένο το εύρος των διαθέσιμων σήμερα επιλογών – κανείς δεν θέλει να πληρώνει για περιορισμένο πρόγραμμα.

Βέβαια, το 84% των Αμερικανών καταναλωτών δήλωσε ότι εξακολουθεί να αφιερώνει χρόνο στην online ψυχαγωγία παρά την άρση των lockdown και την δυνατότητα εξωτερικών δραστηριοτήτων.

Το ίδιο αυτό ποσοστό είναι συνδρομητές σε τουλάχιστον μία από τις υπηρεσίες streaming και αντίστοιχα το μέσο νοικοκυριό είναι συνδρομητής σε τουλάχιστον 4 από αυτές.

Millennials και Gen Z ως πελάτες είναι πιο επιρρεπείς στις υπηρεσίες που υποστηρίζονται από διαφημίσεις και είναι φθηνότερες, αναζητώντας τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων μέσω αυτών, πακέτων και εκπτώσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις