Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Movens Capital δημιούργησε fund για επένδυση σε early-stage startups στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

Ένα επενδυτικό fund με… προίκα 12,7 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει startups που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και εδρεύουν στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, λανσάρισε προ ημερών η Movens Capital. Συγκεκριμένα, η τελευταία αναζητά περί τις 16 νεοφυείς επιχειρήσεις που εδρεύουν μεν στην Βουλγαρία, την Τσεχία, την Εσθονία, την Ουγγαρία, την Λιθουανία, την Λετονία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Σλοβενία και την Σλοβακία, ωστόσο το εν γένει business case τους έχει παγκόσμια απήχηση και εφαρμογή.

Μάλιστα, το Πολωνικό VC επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε startups που πληρούν τα εχέγγυα προκειμένου να φέρουν… επανάσταση σε παραδοσιακές μεγάλες βιομηχανίες και αντίστοιχους τομείς, πρωτίστως δια μέσω της χρήσης machine learning και τεχνητής νοημοσύνης στον αυτοματισμό των διαδικασιών που εφαρμόζονται. Η Movens Capital αναζητά να επενδύσει σε startups που δραστηριοποιούνται στους τομείς του fintech, του martech, της υποστήριξης ηλεκτρονικού εμπορίου, των logistics, του medtech, της βιομηχανίας 4.0, σε deep-tech βιομηχανίες, καθώς επίσης στον αθλητισμό και την ευεξία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι δεκτική ή δεν εξετάζει και άλλους τομείς ή ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Τα προτιμώμενα επιχειρηματικά μοντέλα είναι το marketplace και το SaaS, ενώ στους σχεδιασμούς της είναι να επενδύσει περίπου 850.000 ευρώ ανά εταιρεία.

Οι δημιουργοί του Movens VC είναι οι ίδιοι πρώην επιχειρηματίες. Πρόκειται για τους Artur Banach και Micha Olszewski. Ο μεν πρώτος ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Netsprint, ενός τεχνολογικού ομίλου που αποκτήθηκε από την Dirlango και την Innova Capital. Όσον αφορά τον Michał Olszewski, διαθέτει πολυετή εμπειρία στην εμπορευματοποίηση της καινοτομίας, ειδικευμένος σε project στη fintech βιομηχανία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις