Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Exo «σήκωσε» 40 εκατ. δολάρια για φορητή συσκευή ιατρικής απεικόνισης

Αναμφίβολα, ο τομέας περί της ιατρικής γνωρίζει ημέρες… δόξης από τότε που ενέσκηψε η πανδημία του κορωνοϊού και εντεύθεν, αναγόμενη από τους επενδυτές σε μια αγορά (υπερ)αυξημένου ενδιαφέροντος. Αποτέλεσμα; Οι αναζητήσεις να είναι εκτενείς, τα διαθέσιμα κεφάλαια πολλά και οι τεχνολογικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα να κινούνται με αστραπιαίους ρυθμούς, επ’ ωφελεία του παγκόσμιου κοινωνικού συνόλου. Σε αυτό το πλαίσιο, η Exo –που δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη hardware εξοπλισμού για την ευρύτερη ιατρική βιομηχανία, κατάφερε να αντλήσει συνολικά το ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Αιτία; Η ανάπτυξη ενός πιεζοηλεκτρικού μορφοτροπέα υπερήχων με μικροσωματίδια! Βέβαια, δεν θα πρέπει να διαφύγει από το νου πως οι επενδυτές συνεχίζουν να υποστηρίζουν νεοφυείς όσο και καινοτόμες εταιρείες που μειώνουν το κόστος και την πολυπλοκότητα των ιατρικών συσκευών.
Στην περίπτωση της Exo μια πληθώρα επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της Intel, έχουν ενδιαφερθεί και επενδύσει την Startup, έχοντας σηκώσει συνολικά 100 εκατ. δολάρια.

Η προαναφερθείσα συσκευή της Exo δίνει αποτελεσματική «απάντηση» στο αυξημένο κόστος, την αδυναμία φορητότητας, την κακή ποιότητα εικόνας, αλλά και την αδυναμία ύπαρξης εικόνας με πυκνές συνθέσεις σώματος, που μέχρι πρότινος ταλάνιζαν την αγορά, επηρεάζοντας και το τελικό αποτέλεσμα της χρήσης των διαγνωστικών εργαλείων, όπως λ.χ. οι υπέρηχοι στην περίθαλψη ασθενών.

Η συσκευή της εταιρείας βελτιώνει την ποιότητα εικόνας, ενώ μια συνοδευτική εργαλειοθήκη λογισμικού ενισχύει τις διαγνωστικές δυνατότητές της. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Exo, η αξία της παγκόσμιας αγοράς υπερήχων σημείου φροντίδας θα ανέλθει στα επίπεδα του $1,5 δισ. το 2024, σημειώνοντας μέση ετήσια ανάπτυξη της τάξεως του 10%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις