Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εν μέσω “πολέμου” για το TikTok, η ByteDance “μπαίνει” στις πληρωμές

Εν μέσω ενός “πολέμου” που διεξάγεται για την εξαγορά ή την ενδεχόμενη απαγόρευση του TikTok, η μητρική του εταιρεία, ByteDance, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την επίσης κινεζική εταιρεία πληρωμών UIPay, ενισχύοντας την παρουσία της στον τομέα.

“Η εξαγορά έρχεται να συμπληρώσει τις υπάρχουσες επιλογές πληρωμών και να βελτιώσει τελικά την εμπειρία των χρηστών στις πολλαπλές πλατφόρμες μας στην Κίνα”, ανέφερε η ByteDance σε δήλωση της στο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εταιρεία προσλαμβάνει αυτή τη στιγμή άτομα στη Σιγκαπούρη, θέλοντας να σχηματίσει μια ομάδα που θα ηγηθεί της δημιουργίας μιας λύσης διασυνοριακών πληρωμών. Μάλιστα, δύο πηγές αναφέρουν ότι η ByteDance έχει κάνει αίτηση για τη λήψη τραπεζικής άδειας στη Σιγκαπούρη.

Στην έδρα της, η εταιρεία επίσης ασχολείτα με το χρηματοοικονομικό κομμάτι. Τον Ιούλιο, έλαβε άδεια για χορήγηση μκρών δανείων και όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, προσπαθεί να μπει και στον χώρο των online χρηματιστηριακών συναλλαγών αλλά και της διαχείρισης πλούτου.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις