Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παραιτήθηκε ο CEO του TikTok ενώ στη κούρσα απόκτησης μπαίνει και η Walmart!

Είχαμε γράψει πρόσφατα ότι υπάρχει και άλλος παίκτης στην κούρσα της απόκτησης της TikTok και όλα δείχνουν ότι είναι η Walmart χωρίς να αποκλείεται και άλλος ενδιαφερόμενος!

Χθες Πέμπτη ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Walmart ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την δημοφιλή εφαρμογή video TikTok σε συνεργασία με τη Microsoft για τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Στην κούρσα είναι πάντα και η Oracle η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει καλή επαφή με τους βασικούς επενδυτές του TikTok, Atlantic και Sequoia.
Η τιμή της εξαγοράς κυμαίνεται από 20 έως 30 δισεκατομμύρια δολάρια και θα μπορούσε να ανακοινωθεί από την TikTok τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το CNBC.

Η Walmart ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ενσωμάτωση ηλεκτρονικού εμπορίου και διαφημίσεων στο TikTok, αλλά δεν υπάρχουν προς το παρόν άλλες πληροφορίες για το πώς θα χρησιμοποιούσε την εφαρμογή βίντεο. H Walmart είχε επίσης προσπαθήσει να συνεργαστεί με τη SoftBank σε μια προσφορά για το TikTok, αλλά και τότε είχε βρει μπροστά της την κυβέρνηση των ΗΠΑ επειδή η προτεινόμενη συμφωνία δεν περιελάμβανε τις ευαίσθητες υποδομές cloud του TikTok, σύμφωνα με το CNBC.

Mε προεδρική εντολή της 6 Αυγούστου ο πρόεδρος Τραμπ απαγόρευσε το TikTok με τον ισχυρισμό ότι αποτελεί εθνική απειλή, αφού έχει πρόσβαση σε προσωπικές και ιδιωτικές πληροφορίες των Αμερικανών πολιτών, λόγω των δεδομένων που συλλέγει.
Το TikTok αρνείται  αυτούς τους ισχυρισμούς και προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα του, αναφέροντας ότι τα δεδομένα των Αμερικανών αποθηκεύονται στην ίδια τη χώρα με αντίγραφο ασφαλείας στη Σιγκαπούρη.

Μετά τρεις μήνες καθηκόντων παραιτήθηκε ο CEO τoυ TikTok Kevin Meyer

Μέσα σε όλη αυτή την αναταραχή ο CEO του TikTok, Kevin Mayer, λίγους μήνες μετά την πρόσληψη του, ανακοίνωσε με ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα προς τους εργαζόμενους, την αποχώρηση του.
Ο  Mayer δήλωσε χαρακτηριστικά στην σχετική  επιστολή προς τους υπαλλήλους ότι:
«Τις τελευταίες εβδομάδες, επειδή το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει σημαντικά, έχω ένα σημαντικό προβληματισμό σχετικά με το τι θα απαιτήσουν οι εταιρικές διαρθρωτικές αλλαγές και τι σημαίνουν όλα αυτά για τον παγκόσμιο ρόλο της εταιρείας, για τον οποίο έχω προσληφθεί. Απέναντι σε αυτό το σκηνικό και με την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια λύση σύντομα, με βαριά καρδιά θέλω να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να αποχωρήσω από την εταιρεία.
Καταλαβαίνω ότι ο ρόλος για τον οποίο υπέγραψα-συμπεριλαμβανομένου να τρέξω το TikTok παγκοσμίως- θα μοιάζει πολύ διαφορετικός, ως αποτέλεσμα των ενεργειών της αμερικανικής κυβέρνησης για να ωθήσει την πώληση της επιχείρησης των ΗΠΑ».

Λόγω της αποχώρησης του Kevin Mayer, προσωρινή επικεφαλής του TikTok ανέλαβε η Διευθύνων Σύμβουλος της Κινεζικής εταιρίας στις ΗΠΑ, Βανέσα Πάππας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις