Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι επενδυτές της ByteDance πίσω από το πιθανό deal του TikTok με Oracle

Οι μεγάλες εταιρείες επενδύσεων Sequoia Capital και General Atlantic βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια εξαγοράς του TikTok από την Oracle, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Οι εταιρείες είναι και οι δύο μεγάλοι επενδυτές στη μητρική εταιρεία TikTok, ByteDance, και η συμφωνία θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να αποφύγει την απαγόρευση της κυβέρνησης του Donald Trump, η οποία έδωσε στη ByteDance 90 ημέρες περιθώριο να πουλήσει το TikTok επικαλούμενη ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια των Η.Π.Α.

Η Oracle είναι ένας πρόσφατος υποψήφιος για αυτή την πώληση μαζί με την Microsoft η οποία έχει αποκαλύψει ότι έχει μιλήσει με την ByteDance για την αγορά του TikTok business της τελευταίας στις ΗΠΑ και σε τρεις άλλες χώρες.

Τόσο η Sequoia όσο και η General Atlantic είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ByteDance, ανέφερε η WSJ. Την  έδρα της Sequoia στο διοικητικό συμβούλιο κατέχει ο επικεφαλής της εταιρείας στην Κίνα, Neil Shen, με τις προσπάθειες εξαγοράς στις Η.Π.Α. να τις έχει αναλάβει o Global Managing Partner, Doug Leone . Εν τω μεταξύ, η θέση της Atlantic καταλαμβάνεται από τον CEO της, Bill Ford, ο οποίος διαχειρίζεται επίσης τις προσπάθειες εξαγοράς του TikTok στις ΗΠΑ.

Υπάρχουν δύο σημεία που θα μπορούσαν ενδεχομένως να θεωρηθούν ως αντικρουόμενα συμφέροντα – ο ρόλος τους ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι να φέρουν την καλύτερη δυνατή προσφορά για την ByteDance, αλλά από την άλλη οι Αμερικανοί επενδυτές θα θέλουν να αγοράσουν “καλή τιμή”, ώστε να αξιοποιήσουν το μεγάλο κοινό του TikTok, ανέφερε η WSJ.

Οι υποψήφιοι για το TikTok στις ΗΠΑ έχουν κληθεί να υποβάλουν τις προσφορές τους έως το τέλος αυτής της εβδομάδας. Πηγές με τις οποίες μίλησε η WSJ αναφέρουν ότι υπάρχει μια τρίτη εταιρεία κοντά στην επίτευξη συμφωνίας. Η Microsoft, ωστόσο, ήταν η πιο κοντά στην συμφωνία, ανέφεραν οι πηγές της WSJ και σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία θέλει να ολοκληρώσει τις συζητήσεις έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Oracle, ανέφερε η WSJ, είναι λιγότερο πιθανό να είναι o τελικός αγοραστής λόγω της μικρής εμπειρίας που έχει στη διαχείριση μιας εφαρμογής κοινωνικών μέσων, ενώ το Twitter, το οποίο ενδιαφέρθηκε αρχικά, δεν προχώρησε στις διαπραγματεύσεις.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις