Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google επενδύει 100 εκατ. δολάρια στη μεγάλη εταιρεία τηλεϊατρικής Amwell

H τηλεϊατρική βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και ειδικά της Google. Το τμήμα cloud της Google θα επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια στην Amwell, μια εταιρεία τηλεϊατρικής, η οποία ετοιμάζεται να μπει χρηματιστήριο, σύμφωνα με το CNBC.

Η επένδυση θα έρθει με την Amwell να μεταφέρει ορισμένες υπηρεσίες της από τo Amazon Web Services  στο Google Cloud. Η Amwell θα χρησιμοποιήσει την Google ως τον «προτιμώμενο παγκόσμιο συνεργάτη cloud» της, σύμφωνα με το CNBC και θα μεταφέρει ορισμένες από τις δυνατότητες βίντεο της υπηρεσίας στην Google.

Η Amwell ήταν παλαιότερα γνωστή ως American Well και προσφέρει ιατρικές συνεδρίες online, μια απαραίτητη υπηρεσία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Amwell ανέφερε στο CNBC ότι έχει δει αύξηση κατά 1.000% στις τηλε-επισκέψεις τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα η εταιρεία είδε αύξηση 77% στα έσοδα κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, (από τα 69.000.000 δολάρια το 2019 σε 122.000.000 δολάρια το τρέχον έτος). Βέβαια η εταιρεία λειτουργεί με ζημίες ακόμα, οι οποίες επίσης τριπλασιάστηκαν, ανέφερε το CNBC.

Και, η Google και η Amwell θα συνεργαστούν πάνω στις τεχνολογίες και θα εργαστούν για τη διεύρυνση του τεχνολογικού αποτυπώματος της Amwell στη σκηνή της τηλε-υγείας.
Η επένδυση της Google θα γίνει με ταυτόχρονη ιδιωτική τοποθέτηση στην επερχόμενη IPO.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις