Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΟΗΕ: Απώλειες 320 δισ. δολαρίων για τον παγκόσμιο τουρισμό σε 5 μήνες!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας. Μάλιστα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αυτή τη στιγμή διακυβεύονται περισσότερες από 120 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

“Ο τουρισμός απασχολεί έναν στους 10 ανθρώπους στη Γη και παρέχει βιοπορισμό σε εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμη”, δήλωσε ο κ. Γκουτέρες. Εκτός από την ενίσχυση των οικονομιών, “επιτρέπει στους ανθρώπους να βιώσουν μερικά από τα πολιτιστικά και φυσικά πλούτη του κόσμου και φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΟΗΕ δήλωσε ότι τους πρώτους πέντε μήνες του 2020, λόγω της πανδημίας, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών μειώθηκαν περισσότερο από το ήμισυ και τα κέρδη μειώθηκαν.

Ο Γκουτέρες σημείωσε ότι αυτό ήταν ένα “μεγάλο σοκ” για τις πλουσιότερες ανεπτυγμένες χώρες “αλλά και για τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ειδικά για πολλά μικρά νησιωτικά αναπτυσσόμενα κράτη και αφρικανικές χώρες”.

Μάλιστα η βιομηχανία του τουρισμού για ορισμένες από αυτές τις χώρες αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις