Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Smartphones: Μείωση 20% στις παγκόσμιες πωλήσεις λόγω πανδημίας

Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone μειώθηκαν 20% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο του 2020 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19 στις μεγάλες παγκόσμιες αγορές, σύμφωνα με την Gartner.

Η Gartner ανέφερε ότι οι πωλήσεις στους τελικούς χρήστες έπιασαν τις 295 εκατομμύρια μονάδες, από 370 εκατομμύρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, με σχεδόν όλες τις μεγάλες αγορές να αντιμετωπίζουν περιορισμούς που επηρέασαν τη ζήτηση κατά την πρόσφατη αυτή περίοδο.

«Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, το κλείσιμο των καταστημάτων και ο περιορισμός των δαπανών των καταναλωτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας οδήγησαν στη δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία μείωση των πωλήσεων smartphone φέτος», δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής της έρευνας Anshul Gupta.

Η Gartner σημείωσε ότι η βελτιωμένη κατάσταση της πανδημίας στην Κίνα οδήγησε σε μερική ανάκαμψη, αλλά οι πωλήσεις στην Κίνα συνέχισαν να μειώνονται κατά 7%, σε 94 εκατομμύρια μονάδες.

Η Ινδία, η οποία υιοθέτησε αυστηρά lockdown, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών και στα κανάλια ηλεκτρονικού εμπορίου, γνώρισε τη μεγαλύτερη πτώση των πέντε μεγαλύτερων αγορών του κόσμου, με τις πωλήσεις να μειώνονται 46%!

Η Gartner αναφέρει επίσης ότι Samsung και Huawei ηγούνται των πωλήσεων με τον Νοτιοκορεάτη κατασκευαστή να πουλάει 54,7 εκατομμύρια smartphones και τον Κινέζο 54,1 εκατομμύρια. Βέβαια η Samsung είδε μείωση στις πωλήσεις κατά 27,1% και η Huawei 6,8% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι.

«Η Huawei εφάρμοσε μια επιθετική πολιτική νέων προϊόντων και προώθηση πωλήσεων στην Κίνα ειδικότερα, και επωφελήθηκε από την ισχυρή υποστήριξη των δικτύων για τα 5G smartphone της», πρόσθεσε o Gupta.

Η Apple κατέλαβε την τρίτη θέση παρά τις σταθερές πωλήσεις των 38 εκατομμυρίων μονάδων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις