Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το TikTok χρηματοδοτεί τους δημιουργούς του με δύο δισ. δολάρια

Το TikTok, ένα από τα δημοφιλέστερα app παγκοσμίως, με πάνω από 2 δις downloads σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει με δύο δισ. δολάρια τους δημιουργούς του μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με σκοπό να ανταγωνιστεί περαιτέρω τους Αμερικανούς αντιπάλους του, το Instagram και το YouTube.

Οι υπεύθυνοι του δημοφιλούς  app ανέφεραν ότι θα χρηματοδοτήσουν τους δημιουργούς τους στις ΗΠΑ με πάνω από 1 δισ. δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ στην Ευρώπη θα επενδύσουν 70 εκατ. δολάρια τον επόμενο χρόνο και τουλάχιστον 300 εκατ. δολάρια μέσα στην επόμενη τριετία.

Για να λάβουν τη χρηματοδότηση, οι δημιουργοί θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση, ωστόσο η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα λεπτομέρειες για την διαδικασία της υποβολής αιτήσεων ή τον αριθμό των ατόμων που θα λάβουν χρήματα. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι όσοι εγκριθούν, θα λαμβάνουν τακτικές πληρωμές για τις αναρτήσεις που κάνουν στην πλατφόρμα.

Vanessa Pappas: «Για να υποστηρίξουμε περαιτέρω τους δημιουργούς μας, λανσάρουμε το TikTok Creator Fund»

Η τεχνική διευθύντρια του TikTok στις ΗΠΑ, Vanessa Pappas δήλωσε σχετικά: «Για να υποστηρίξουμε περαιτέρω τους δημιουργούς μας, λανσάρουμε το TikTok Creator Fund, για να προσελκύσουμε όσους έχουν όνειρο να χρησιμοποιήσουν τις φωνές και την δημιουργικότητα τους με σκοπό να κάνουν μια μοναδική καριέρα. Αυτό το fund έχει συσταθεί για να βοηθήσει φιλόδοξους δημιουργούς, οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην μέσω του καινοτόμου περιεχόμενου τους».

Στην αρχική δημοσίευση της εταιρείας, στις 23 Ιουλίου, η Pappas δήλωσε ότι στην Αμερική θα δοθεί μια χρηματοδότηση ύψους των 200 εκατ. δολαρίων, ποσό που τελικά άλλαξε στο update της Τετάρτης (29/7).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις