Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η γερμανική Sennder εξαγοράζει την ευρωπαϊκή μονάδα εμπορικών μεταφορών της Uber

H γερμανική μεταφορική εταιρεία sennder εξαγόρασε την ευρωπαϊκή μονάδα εμπορικών μεταφορών της Uber (Uber Freight) σε ένα deal που αφήνει στην τελευταία ένα μειοψηφικό μερίδιο μετοχών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα συνεργάζονται και η sennder θα παραπέμπει στην Uber πελάτες που αναζητούν μεταφορές στη Βόρεια Αμερική, όπως και το αντίστροφο.

Η Uber Freight ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, τον Μάρτιο του 2019. Ο General Manager της, Tom Christenson, θα ενταχθεί τώρα στην sennder, ως COO, και ο Επικεφαλής Μεταφορών, Daniel Warner, θα αναλάβει επίσης καθήκοντα, πλέον ως Senior Vice President Commercial.

Σημειώνεται ότι η sennder ιδρύθηκε το 2015 και φέτος τον Ιούνιο, συγχωνεύθηκε με την γαλλική Everoad, με στόχο να κυριαρχήσουν μαζί στην αγορά. Μέχρι τότε, η εταιρεία είχε σηκώσει 120 εκατ. ευρώ από επενδυτές όπως οι Accel, Lakestar, HV Ventures, Project A, Next47, Scania Growth Capital και Perpetual.

Με τη νέα εξαγορά, η sennder φιλοδοξεί να ενισχύσει τη θέση της ως ο “ο νούμερο ένα πάροχος ψηφιακών logistics στην Ευρώπη”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις