Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon επενδύει στην Startup ανακύκλωσης μπαταριών Redwood Materials

Η Startup ιδρύθηκε από πρώην στέλεχος της Tesla

Στην Startup Redwood Materials, η οποία ιδρύθηκε από πρώην στέλεχος της Tesla και ασχολείται με την ανακύκλωση μπαταριών, ανακοίνωσε ότι επενδύει η Amazon. Η επένδυση προήλθε από το Climate Pledge Fund, το   επενδυτικό ταμείο ύψους 2 δισ. δολαρίων που δημιούργησε η Amazon αποκλειστικά για βιώσιμες επενδύσεις.

“Η επένδυση της Amazon είναι σημαντική λόγω του μεγέθους (της εταιρείας) και της δέσμευσής της να έχει πιο βιώσιμο αποτύπωμα”, δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Startup. “Η εταιρεία διαθέτει μπαταρίες σε τόσα πολλά μέρη … από την Amazon Web Services έως τις ηλεκτρονικές συσκευές και τον αναπτυσσόμενο ηλεκτρικό στόλο logistics της”.

Στο πλαίσιο της επένδυσης, η Redwood Materials θα συνεργαστεί με την Amazon για την ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, άλλων μπαταριών ιόντων λιθίου και γενικότερα ηλεκτρονικών αποβλήτων που παράγει η εταιρεία στις διάφορες δραστηριότητές της.

“Όταν κοιτάζεις το μέλλον των μεταφορών και της ηλεκτροκίνησης, ο αριθμός των μπαταριών που θα χρειαστεί είναι συγκλονιστικός”, δήλωσε ο ιδρυτής της Redwood, JB Straubel. “Επαναχρησιμοποιούμε ήδη το μεγαλύτερο μέρος του μετάλλου, του λιθίου, του νικελίου και του κοβαλτίου από τις μπαταρίες που ανακυκλώνουμε. Τώρα πρέπει να το κάνουμε πιο αποτελεσματικά και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.”

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Startup “συνδέεται” επενδυτικά με τον Jeff Bezos. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση 40 εκατ. δολαρίων από τα VCs Capricorn Investment Group και Breakthrough Energy Ventures, στα οποία συμμετέχει τόσο ο CEO της Amazon όσο και ο Bill Gates.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις