Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft εξαγοράζει τη ZeniMax Media έναντι 7,5 δισ. δολαρίων

Την εξαγορά της ZeniMax Media, έναντι ποσού 7,5 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε χθες η Microsoft, θέλοντας να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Η εταιρεία, η οποία μεταξύ άλλων είναι πίσω από τις δημοφιλείς κονσόλες παιχνιδιών Xbox, επιδιώκει να ενισχύσει τις προσφορές της απέναντι στο βασικό ανταγωνιστή της, τη Sony, η οποία είναι στο προσκήνιο αυτή τη στιγμή με την έλευση του νέου PlayStation.

Η ZeniMax θεωρείται θα τη βοηθήσει να πετύχει αυτό το στόχο καθώς είναι η μητρική εταιρία της Bethesda Softworks και έχει παραγάγει ηλεκτρονικά παιχνίδια που έχουν κάνει ρεκόρ πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων του Fallout και του Doom.

Μετά την εξαγορά, η Microsoft, η οποία θα ελέγχει 23 στούντιο δημιουργίας παιχνιδιών, δήλωσε ότι προγραμματίζει να προσφέρει τα μελλοντικά παιχνίδια που θα αναπτύσσει η Bethesda στη μηνιαία υπηρεσία συνδρομής της (Xbox Game Pass) τόσο για το Xbox ή για PC.

Η αναφερόμενη υπηρεσία έχει σήμερα, περισσότερους από 15 εκατ. συνδρομητές, έναντι των 10 εκατ. συνδρομητών που είχε τον Απρίλιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις