Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο fund 99.999.999,99 ευρώ από το γερμανικό VC Point Nine!

Ένα νέο fund ύψους… 99.999.999,99 ευρώ σήκωσε η γερμανική επενδυτική εταιρεία Point Nine, η οποία στο παρελθόν έχει στηρίξει ευρωπαϊκούς κολοσσούς όπως η Delivery Hero, Revolut και η Typeform.

Με το fund, το οποίο είναι το πέμπτο κατά σειρά, η εταιρεία θα επενδύσει κυρίως σε B2B marketplaces και B2B SaaS Startups από όλον τον κόσμο. Οι επενδύσεις της θα είναι από 0,5 έως 2,5 εκατ. ευρώ έκαστη, και η ίδια θα δεσμεύεται να συμμετάσχει σε έναν ακόμα γύρο χρηματοδότησης κάθε εταιρείας.

Η ομάδα της Point Nine εστιάζει στο μοντέλο του B2B, σε SaaS και marketplaces, και ειδικότερα σε seed γύρους, τα τελευταία δώδεκα χρόνια, τόσο προσωπικά όσο και ως εταιρεία αργότερα. “Πιστεύουμε ότι υπάρχει τεράστια αξία σε αυτό”, λέει ο Christoph Janz, ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας.

Η εταιρεία επίσης είναι ιδιαίτερα “ανοιχτή” στο θέμα της τοποθεσίας, έχοντας μια προσέγγιση “εντελώς αντίθετη από τη βιομηχανία αλλά και το στάδιο στο οποίο επικεντρώνεται”. “Πάντα, πιστεύασμε ακράδαντα ότι καταπληκτικές εταιρείες μπορούν να γεννηθούν παντού”, αναφέρει σχετικά ο Pawel Chudzinski, επίσης ιδρυτικό μέλος της Point Nine.

Όσο για το “ιδιότυπο” ποσό του fund, η ομάδα απαντά ότι “αγαπά τον αριθμό εννέα!”.

Σημειώνται ότι το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 140 εταιρείες από 28 χώρες και εκτός από τα μεγάλα ονόματα που αναφέρθηκαν στην αρχή, ανάμεσά τους είναι οι Brainly, Tier Mobility , Contentful και Loom.

 

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις