Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Palantir: 22 δις αξία χωρίς να έχει ποτέ κέρδη!

Η Palantir, η αμφιλεγόμενη εταιρεία του γνωστού επενδυτή και επιχειρηματία Peter Thiel, μπαίνει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και η αξίας της εκτοξεύεται στα 22 δις δολάρια!

Πρόκειται για ένα υψηλό νούμερο για μια επιχείρηση που δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει κέρδος από το 2003 μέχρι σήμερα, ενώ υπάρχουν κατηγορίες ότι βοηθά στην “κατάλυση” της ιδιωτικής ζωής μας από κρατικούς κυρίως οργανισμούς, (όπως για παράδειγμα η CIA και η αστυνομία),  μια και από εκεί προέρχεται σχεδόν το ήμισυ των δραστηριοτήτων της.

Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε το 2003 έχει αναπτύξει μια έξυπνη μηχανή η οποία ελέγχει και αναλύει τεράστια σύνολα δημόσιων και ιδιωτικών δεδομένων, ανακαλύπτει συνδέσεις, συσχετίσεις και μοτίβα τα οποία μπορεί να κατανοήσει και ο πιο αδαής με την τεχνολογία χρήστης.

Η εταιρεία – η οποία μερικές φορές περιγράφεται ως η “πιο τρομακτική” των μεγάλων τεχνολογικών γιγάντων της Αμερικής δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 150 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ήταν μία από τις τεχνολογικές εταιρείες που στρατολόγησε η κυβέρνηση την περασμένη άνοιξη για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2020, τα έσοδα της Palantir αυξήθηκαν κατά 49% από έτος σε έτος, ξεπερνώντας τα 480 εκατομμύρια δολάρια, ενώ με την άμεση εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο χθες οι μετοχές άνοιξαν στα $10  – επάνω από την αρχική τιμή αναφοράς $7.25 – δίνοντάς στην Palantir  μια αξία περίπου $22 δις!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις