Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Brexit έχει στείλει 7.500 στελέχη και 1,2 τρις λίρες στην Ευρώπη

Οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μεταφέρει περίπου 7.500 υπαλλήλους και περισσότερα από 1,2 τρισεκατομμύρια λίρες περιουσιακών στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει του Brexit σύμφωνα με την EY και το Bloomberg.

Περίπου 400 μετεγκαταστάσεις ανακοινώθηκαν μόνο τον περασμένο μήνα, ανέφερε η εταιρεία συμβούλων σε πρόσφατη έκθεσή της που παρακολουθεί 222 από τις μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις με σημαντικές δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τότε που η Βρετανία ψήφισε την αποχώρηση από την E.E. το 2016, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος έχει προσθέσει 2.850 θέσεις στην ΕΕ. με το Δουβλίνο, το Λουξεμβούργο και τη Φρανκφούρτη να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Από το επόμενο έτος οι επιχειρήσεις στο City του Λονδίνου θα χάσουν το διαβατήριό τους για να προσφέρουν υπηρεσίες σε ολόκληρη την ΕΕ. και θα πρέπει να αρκεστούν σε αυτό του Ηνωμένου Βασιλείου, με τους πελάτες του Λονδίνου να αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο του συνόλου των εσόδων των επιχειρήσεων.

«Καθώς πλησιάζουμε γρήγορα στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, βλέπουμε ορισμένες εταιρείες να βρίσκονται στις τελικές φάσεις του σχεδιασμού τους για το Brexit, συμπεριλαμβανομένων των μετεγκαταστάσεων», δήλωσε ο Omar Ali, διευθύνων εταίρος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου στην EY. “Αυτό συμβαίνει παρά την πανδημία και τους συνακόλουθους περιορισμούς στην κυκλοφορία των ανθρώπων”.

Η έκθεση της EY σημείωσε επίσης ότι έως και 24 εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών έχουν δηλώσει ότι θα μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω αβεβαιότητας του Brexit, με το Λονδίνο όμως να εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει τη μερίδα του λέοντος περιουσιακών στοιχείων των αμερικανικών τραπεζών στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με το Bloomberg oι πέντε μεγάλες τράπεζες της Wall Street υποστήριξαν τις μονάδες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο με 136 δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαίων στο τέλος του 2019, ενώ το αντίστοιχο ποσό για την ΕΕ. ήταν 45 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις