Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η γαλλική Ÿnsect κατασκευάζει τη μεγαλύτερη φάρμα εντόμων με την υποστήριξη του Robert Downey Jr!

Η Ÿnsect, η νεοφυής επιχείρηση που κατασκευάζει τη μεγαλύτερη high-tech αποικία εντόμων, σήκωσε 224 εκατ. δολάρια από επενδυτικά κεφάλαια και δάνεια για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής της δράσης. Μεταξύ των επενδυτών που στηρίζουν την νέα προσπάθεια της startup είναι η επενδυτική εταιρεία Upfront Ventures καθώς και η Front Coalition πίσω από την οποία βρίσκεται ο γνωστός ηθοποιός Robert Downey Jr.

Οι πόροι από τη χρηματοδότηση, η οποία περιλαμβάνει 139 εκατ. ευρώ από επενδυτικά κεφάλαια και επιπλέον 65 εκατ. δολάρια από δάνεια, θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της μεγαλύτερης φάρμας εντόμων στην περιοχή Amiens της Γαλλίας. Στόχος της νεοφυούς επιχείρησης συνιστά η παροχή μιας εναλλακτικής πηγής τροφίμων για τις ιχθυοκαλλιέργειες οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της οξίνισης των ωκεανών και της αύξησης της θερμοκρασίας των υδάτων ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα, η Ÿnsect ελπίζει να καταστήσει την βιομηχανία της αλιείας ξανά βιώσιμη, προσφέροντας ως τροφή για τα ψάρια ένα συγκεκριμένο είδος σκουληκιών. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα εν λόγω σκουλήκια αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική πρωτεΐνης για τα ψάρια στις ιχθυοκαλλιέργειες τόσο από άποψη κόστους όσο και από ποιότητα. Παράλληλα, μεσοπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι η χρήση των σκουληκιών ως πηγή πρωτεΐνης και σε άλλα προϊόντα όπως το λίπασμα, η τροφή των κατοικίδιων ζώων ή ακόμα και των ίδιων των ανθρώπων.

«Στην Ÿnsect δεν ασχολούμαστε απλά με την καλλιέργεια εντόμων. Με την κλιματική αλλαγή και την αυξητική τάση του ανθρώπινου πληθυσμού παγκοσμίως, είναι ανάγκη να παράγουμε περισσότερο φαγητό χρησιμοποιώντας λιγότερους φυσικούς πόρους, ώστε να μην καταστρέψουμε τα δάση και τους ωκεανούς μας. Πιστεύουμε πως η Ÿnsect μπορεί να παίξει βασικό λόγο στη δημιουργία μιας βιώσιμης λύσης για το περιβάλλον», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Antoine Hubert.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις