Νέα επένδυση της VentureFriends στην Fintech Tymit

H VentureFriends φαίνεται ότι αυξάνει το ενδιαφέρον της για το Fintech μια πραγματοποίησε μια νέα επένδυση στην Tymit μια Startup η οποία “επανασχεδιάζει” την πιστωτική κάρτα με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών. H VentureFriends έχει ήδη επενδύσει στην Plum, στην Belvo και την Norbloc.

Η Tymit έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει στόχο να δημιουργήσει μία ευέλικτη, ασφαλή και διαφανή εναλλακτική στις πιστωτικές κάρτες – καθώς οι παραδοσιακές λύσεις δεν αποτελούν ιδανική επιλογή σύμφωνα με την εταιρεία. Κρυφές χρεώσεις, επιτόκια επί επιτοκίων και η “παγίδα” της ελάχιστης πληρωμής είναι τα κλασικά χαρακτηριστικά της πιστωτικής κάρτας.

Από τους 33 εκατομμύρια χρήστες πιστωτικών καρτών στο Ηνωμένο Βασίλειο τα 12 εκατομμύρια είτε βλέπουν το υπόλοιπό τους να μην μειώνεται κάθε μήνα λόγω των χρεώσεων είτε πληρώνουν μόνο την ελάχιστη πληρωμή χωρίς να βλέπουν καμία διέξοδο για να αποπληρώσουν την κάρτα τους. Καθώς το συνολικό χρέος από πιστωτικές κάρτες στο Ηνωμένο Βασίλειο αγγίζει τα 60 δις λίρες, η Tymit “είδε” την ευκαιρία και προσφέρει μια λύση για να βελτιωθεί η οικονομική ευεξία και να αντιμετωπιστεί το «επίμονο χρέος».

Η Tymit όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση μάχεται κατά της έλλειψης διαφάνειας και ελέγχου που χαρακτηρίζει τις παραδοσιακές πιστωτικές κάρτες. Οι χρήστες της έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν το δικό τους πρόγραμμα αποπληρωμής για κάθε προϊόν/αγορά, μοιράζοντας το κόστος της αποπληρωμής σε 3 έως 24 μήνες χωρίς να πληρώνουν περιττά επιτόκια. Μπορούν επίσης να τρέξουν προσομοίωση μίας αγοράς πριν προχωρήσουν σε αυτή και, έχοντας εξαρχής εικόνα του πραγματικού κόστους, να ξέρουν πως θα επηρεάσει το υπόλοιπό τους. Η ευέλικτη και χωρίς κρυφές χρεώσεις προσέγγιση της Tymit προσφέρει στους κατόχους πιστωτικών καρτών κάτι μοναδικό: απόλυτη διαφάνεια ως προς το τι οφείλουν και τον απόλυτο έλεγχο να σχεδιάζουν οι ίδιοι το πλάνο αποπληρωμής.

Η νέα επένδυση, το ποσό της οποίας δεν ανακοινώθηκε, θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την ανάπτυξή της σε συνέχεια των πρόσφατων επιτυχιών της. Η Tymit, που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2019, μέσα στους τελευταίους 3 μήνες κατάφερε να διπλασιάσει τους χρήστες της και να τριπλασιάσει τα έσοδά της. Ήδη χιλιάδες χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή, ενώ η εταιρεία έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για την επόμενη φάση της ανάπτυξής της, επεκτείνοντας το διαθέσιμο πιστωτικό όριο σε 10 εκατομμύρια λίρες συνολικά προς όλους του χρήστες.

“H Tymit έχει την φιλοδοξία να επανασχεδιάσει την πιστωτική κάρτα και είναι στην μοναδική θέση να το κάνει,” σύμφωνα με τον Γιώργο Δημόπουλο, συνιδρυτή και Partner των VentureFriends. “ Το όραμα της και η πρωτοποριακή ευελιξία, απαρτίζουν τους λόγους για τους οποίους είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές καθώς και χρήστες της.”

Η ομάδα της Tymit είναι ενθουσιασμένη για το νέο γύρο επένδυσης και σύμφωνα με τον συνιδρυτή και CEO Martin Magnone: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τους VentureFriends στο πλευρό μας. Η επένδυση αυτή καθώς και η εμπειρία της ομάδας των VentureFriends, θα συμβάλλουν καίρια στην ισχυρή ανάπτυξη μας και θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση της αποστολής μας».

H Startup έχει σηκώσει ήδη 4 εκατ. λίρες τον Νοέμβριο του 2019 και προς το παρόν προσφέρει την πιστωτικής της κάρτα Visa στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βέβαια λόγω της επένδυσης  η Tymit άνοιξε γραφεία στην Ελλάδα και έχει δυο θέσεις εργασίας ήδη ανοικτές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις