Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μια σημαντική εκδήλωση διασύνδεσης του ελληνικού και γαλλικού οικοσυστήματος

Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας αναφορικά με τα των Startups και των σχετικών οικοσυστημάτων είναι πολύ στενές τα τελευταία έτη με την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα αλλά και το Γαλλικό Ινστιτούτο να είναι πολύ ενεργά με εκδηλώσεις, αποστολές στο Παρίσι αλλά προγράμματα διασύνδεσης Startups και εταιρειών στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Το 2018 για παράδειγμα επισκεφτήκαμε την εκδήλωση της μεγάλης κρατικής γαλλικής τράπεζας BPI InnoGeneration και εντυπωσιαστήκαμε με το τρόπο που υποστηρίζει ένα μεγάλο μέρος της γαλλικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας αλλά και τις πιο παραδοσιακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι μόνο.

Αύριο Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική εκδήλωση online η οποία θα ξεκινήσει την επανασύνδεση του γαλλικού και ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας η οποία συνδιοργανώνεται από το egg της Eurobank και την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Patrick Maisonnave,, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας θα εκκινήσουν την εκδήλωση με keynotes στις 10 το πρωί.

Η ανοιχτή για το κοινό συζήτηση θα συνεχιστεί με τα σημαντικότερα επιχειρηματικά θέματα που απασχολούν την ερευνητική, επενδυτική και επιχειρηματική κοινότητα. Η διασύνδεση μεταξύ έρευνας και επιχειρηματικότητας, υπό τους πυλώνες της επιχειρηματικής δικτύωσης, της εξωστρέφειας και της πρόσβασης στη χρηματοδότηση είναι το κύριο θέμα αυτής της ψηφιακής ζωντανής εκδήλωσης.

Οι κύριες ομάδες συζήτησης για τη δυνατότητα προσέλκυσης χρηματοδότησης, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι καινοτόμες εταιρείες, στη μετά-Covid19 εποχή, αλλά και η συζήτηση για την Υγεία, την Ενέργεια και το Περιβάλλον μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν ιδρύματα, ανώτερα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και επιτυχημένους επιχειρηματίες.

Η εκδήλωση όπως προαναφέραμε πραγματοποιείται την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, online και είναι ανοιχτή σε όλο το ελληνικό και γαλλικό οικοσύστημα καινοτομίας, μέσω των links https://www.youtube.com/user/theegggr του Egg YouTube, του https://www.facebook.com/eggGR του Egg Facebook & της ιστοσελίδας www.theegg.gr.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις