Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ολλανδική MessageBird είναι ο νέος μονόκερος της Ευρώπης με αξία 3 δις

Άλλον έναν μονόκερο απέκτησε χθες η Ευρώπη, καθώς η πλατφόρμα cloud επικοινωνίας MessageBird κατάφερε να ξεπεράσει σε αξία τα 3 δισ. δολάρια, μετά από νέα χρηματοδότηση 200 εκατ. δολαρίων.

Του γύρου ηγήθηκε η Spark Capital , ενώ συμμετείχαν οι Bonnier, Glynn Capital, LGT Lightstone, Longbow, Mousse Partners και New View Capital μαζί με υφιστάμενους επενδυτές όπως οι Accel, Atomico, και Y-Combinator.

Η εταιρεία με έδρα το Άμστερνταμ της Ολλανδίας έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα μηνυμάτων που επιτρέπει σε επιχειρήσεις να επικοινωνούν με τους πελάτες τους μέσα από διάφορα κανάλια. Η υπηρεσία της εταιρείας ονομάζεται ‘Omnichannel Platform-as-a-Service’  και δίνει τη δυνατότητα σε εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών να συνομιλούν με πελάτες μέσω WhatsApp, SMS, Voice, Messenger, WeChat, Google Business Messaging, Line και Telegram, σε ένα μέρος.

Η MessageBird έχει αυτή τη στιγμή 15.000 πελάτες, μεταξύ των οποίων οι Lufthansa Airlines, Heineken, Hugo Boss, Rituals Cosmetics, SAP,  Uber, Glovo, HelloFresh, και Deliveroo. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να τριπλασιάσει την ομάδα της παγκόσμιας ομάδας της και να επεκταθεί σε νέες αγορές στην Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις