Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Ocado Group αποκτά μειοψηφικό μερίδιο στην Myrmex Inc.

Η Myrmex Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ocado Group απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία και θα συμμετέχει στο Διοικητικό της Συμβούλιο. Με την επένδυσή της αυτή η Ocado εξασφαλίζει τεχνολογία και πνευματικά δικαιώματα που συμπληρώνουν τις πρωτοποριακές λύσεις τεχνολογίας που παρέχει σε αλυσίδες λιανεμπορίου σε όλο τον πλανήτη. Ο Όμιλος Ocado διατηρεί επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχει και σε επόμενους επενδυτικούς γύρους.

Η Myrmex Inc. έχει αναπτύξει ένα σύστημα που αποτελείται από αυτοκινούμενα ρομποτικά οχήματα και ρομποτικούς βραχίονες που λειτουργεί αδιάκοπα και αυτόματα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα επιτρέποντας στις εταιρείες λιανεμπορίου να ανταποκριθούν στην επιταχυνόμενη ζήτηση από ηλεκτρονικές αγορές που δημιουργήθηκε από την πανδημία COVID-19. Με την λύση της Myrmex οι καταναλωτές μπορούν να  παραλάβουν τις online παραγγελίες τους από συγκεκριμένα πλήρως αυτοματοποιημένα – ρομποτικά σημεία

Η Startup ιδρύθηκε το 2015 στις ΗΠΑ από τους μηχανικούς Γιάννη Κανέλλο και Ορέστη Φενέκο, έμπειρους σε θέματα βιομηχανικών αυτοματισμών και ρομποτικής, και λειτουργεί κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στην Αθήνα. Η Myrmex, αρχικά χρηματοδοτήθηκε από το Odyssey Venture Partners με τη στήριξη του European Investment Fund (EIF) και πιο πρόσφατα από μικρό αριθμό ιδιωτών επενδυτών.

Η Myrmex στοχεύει κυρίως στις αγορές της Αμερικής, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής εστιάζοντας στο τμήμα που αφορά το τελευταίο μίλι παράδοσης του τομέα, προσφέροντας μεταξύ άλλων ένα σύστημα ικανό να παραδώσει μια online παραγγελία σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα από την στιγμή της άφιξης του πελάτη για να την παραλάβει. Παράλληλα, το σύστημα φροντίζει για την αναπλήρωση, τις επιστροφές, την τήρηση των προϊόντων στην κατάλληλη θερμοκρασία, και τις διάφορες μεθόδους πληρωμής. Η καινοτομία βρίσκεται επίσης πίσω από το στήσιμο και τη λειτουργία των pickup σημείων.

Ο όμιλος Ocado είναι μια βρετανική εταιρεία τεχνολογίας εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και λειτουργεί το μεγάλο και γνωστό online σούπερ μάρκετ ocado.co.uk με την Marks & Spencer να έχει το 50% της εταιρείας που τρέχει το online σούπερ μάρκετ. Η Ocado τις δύο τελευταίες δεκαετίες επενδύει σημαντικά στις τεχνολογίες ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης και Machine Learning.

Ο Γιώργος Κατινιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Myrmex δήλωσε:
Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο μετασχηματισμό του online λιανεμπορίου μέσω τεχνολογίας αιχμής και ρομποτικών λύσεων ο όμιλος της Ocado αναγνωρίζεται ευρέως ως ο παγκόσμιος ηγέτης σε αυτό το χώρο. Η επένδυσή του αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης στην δυνατότητες και την πρωτοποριακή τεχνολογία της Myrmex και θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της εταιρείας μας”.

Ο Alex Harvey, Engineering Director της Ocado Technology, δήλωσε:
Έχουμε εντυπωσιαστεί με τις δυνατότητες της Myrmex και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τις συνέργειες που θα έχουμε στις τεχνολογίες μας. Καθώς η μετάβαση στο ηλεκτρονικό λιανεμπόριο επιταχύνεται, κινούμαστε ακόμα πιο γρήγορα για την προσθήκη νοημοσύνης και αυτοματισμού στις λύσεις από άκρο σε άκρο που ήδη προσφέρουμε. H Myrmex θα μας στηρίξει ενεργά σε αυτό το ταξίδι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις