Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η κρίση της πανδημίας «γονατίζει» τις βρετανικές Startups

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Plexal, ένα κέντρο καινοτομίας και χώρων γραφείων, και της Beauhurst, μιας database εταιρειών, ο αριθμός των Startups που υπέβαλαν αίτηση εισαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, γεγονός που μαρτυρά τον αντίκτυπο της πανδημίας στο βρετανικό επιχειρείν.

Ειδικότερα, από τη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο, περισσότερες από 1.000 Startups έχουν υποβάλει αίτηση ρευστοποίησης και εκκαθάρισης.

«H κυβέρνηση προσέφερε μια γραμμή ζωής σε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό νεοφυών επιχειρήσεων. Ωστόσο παρά το γεγονός αυτό, η πανδημία επέφερε ισχυρό πλήγμα στις βρετανικές επιχειρήσεις, και κυρίως στις Startups που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα» δήλωσε ο Andrew Roughan, managing director της Plexal.

Παράλληλα, μείωση έχει σημειώσει και το μέγεθος των επενδύσεων προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Από το Μάρτιο στις βρετανικές Startups έχουν επενδυθεί 5,4 δισ. λίρες, λιγότερες κατά 18% σε σχέση με το 2019.

«Η υγεία των startups είναι βασική παράμετρος της γενικής οικονομικής ανάκαμψης της χώρας. Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που θα οδηγήσουν την καινοτομία και την αγορά εργασίας. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η υποστήριξή τους από το κράτος και τους επενδυτές» σημειώνει ο κ. Roughan.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις