Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ποσό των 24 εκατ. δολαρίων άντλησε σε β’ κύκλο χρηματοδότησης η Future

Η καραντίνα ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού εξακολουθεί να πλήττει και να εφαρμόζεται σε ποικίλες χώρες, μα και περιοχές του πλανήτη, μεταβάλλοντας συνήθειες, συνθήκες και δεδομένα που αφορούν από την καθημερινή διαβίωση μέχρι τον τρόπο εργασίας και το επιχειρείν. Μάλιστα, στο νέο περιβάλλον αναδύονται μια σειρά από παράγοντες και πτυχές, που με την σειρά τους διαμορφώνουν την νέα… κανονικότητα!

Για παράδειγμα, η γυμναστική στο σπίτι αποτελεί ένα από τα… hit της εποχής. Κάτι που μπορούν να διαβεβαιώσουν τα στελέχη της αμερικανικής startup Future, η οποία κατάφερε να «σηκώσει» το ποσό των $24 εκατομμυρίων σε δεύτερο κύκλο χρηματοδότησης, «ποντάροντας» σε μια εφαρμογή γυμναστικής στο σπίτι, την οποία διαθέτει στην αγορά προς 150 δολάρια τον μήνα. Για την ακρίβεια, η Future μέσω της εφαρμογής της συνδέει εικονικά τους χρήστες-πελάτες της με πιστοποιημένους γυμναστές. Με βάση την μηνιαία συνδρομή της, γίνεται ξεκάθαρο πως η εφαρμογή δεν απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, αλλά σε όσους θα μπορούσαν να απασχολούν έναν personal trainer, ωστόσο για συγκεκριμένους λόγους δεν έχουν πραγματοποιήσει το απαιτούμενο βήμα δέσμευσης.

Πρόθεση των στελεχών της εταιρείας είναι να δομήσει μια πλατφόρμα που θα βασίζεται στην παροχή κινήτρων, την υπευθυνότητα και την βαθιά επίγνωση του αντικειμένου της φυσικής κατάστασης. Αποτέλεσμα; Κατά τους περασμένους μήνες που κυριαρχεί ο κορωνοϊός, η Future τριπλασίασε τον βαθμό ανάπτυξής της, βοηθούμενη -φυσικά- και από το γεγονός ότι τα γυμναστήρια σε πολλές περιοχές εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά και εκτός λειτουργίας ως απόρροια της πανδημίας.

Στα προσεχή σχέδια της εταιρείας είναι να επεκτείνει δυναμικά το δίκτυο των γυμναστών με τους οποίους συνεργάζεται, ώστε σε μερικούς μήνες από σήμερα να ξεπερνούν τους 1.000, ενώ κάθε άλλο θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να διεισδύσει και σε άλλους τομείς παροχής ευρύτερων υπηρεσιών coaching, όπως λ.χ. στην υγεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις