Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος του προγράμματος σπουδών Tech Academy της Socialinnov

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος του προγράμματος σπουδών Tech Academy που υλοποιεί η μη κερδοσκοπική οργάνωση Socialinnov. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, συμμετείχαν οι υποστηρικτές και οι συμμετέχοντες του προγράμματος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε ψηφιακές δεξιότητες, που στοχεύουν στην ενίσχυση του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt, ενώ τη σκυτάλη πήρε η Corporate, External & Legal Affairs Director της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Αντιγόνη Παπανικολάου, καθώς και ο επικεφαλής Στρατηγικών Συμμαχιών και Επιχειρησιακής Ανάπτυξης της People for Business, Πάνος Μπαλτάς.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των αποφοίτων του προγράμματος μαζί με την Director της Socialinnov, Στέλλα Ψαρρού, σχετικά με την εμπειρία τους ως συμμετέχοντες του Tech Academy και τα εφόδια που αποκόμισαν μέσω του καινοτόμου προγράμματος για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Σε συνομιλία με τον Φίλιππο Ζακόπουλο Managing Partner του Found.ation, ο Αμερικανός Πρέσβης Geoffrey R. Pyatt είπε: «Θα ήθελα να σας συγχαρώ που πραγματοποιήσατε αυτό το πρόγραμμα εξ αποστάσεως με τη χρήση εξ ολοκλήρου διαδικτυακών πλατφορμών. Πιστεύω πως αποτελεί μια απόδειξη της υπέροχης δουλειάς που γίνεται από το πρόγραμμα Tech Academy, ενώ συμβάλλει στην εξοικείωση όλων μας σε νέα εργαλεία μέσω αυτής της διαδικασίας. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ όλους τους αποφοίτους και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όσους δώσουν εξετάσεις για τις πιστοποιήσεις MTA.»

H Αντιγόνη Παπανικολάου σχολίασε: «Eίμαι πολύ χαρούμενη που η Microsoft Ελλάδος υποστηρίζει το πρόγραμμα Tech Academy. Εκτιμούμε βαθιά τη συνεργασία με τη Socialinnov και την Αμερικανική Πρεσβεία, που δημιούργησαν ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς και συνδέει τους αποφοίτους με την νέα ψηφιακή εποχή.»

Σχολιάζοντας την επίδραση ενός τέτοιου προγράμματος στο εργατικό δυναμικό της χώρας, ο Πάνος Μπαλτάς της People for Business είπε: «Η παρούσα δεκαετία είναι η ψηφιακή δεκαετία. Οι ψηφιακές δεξιότητες είναι απαραίτητες για όλους τους πολίτες και πλέον υπάρχουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν εξαιτίας του ψηφιακού αναλφαβητισμού».

Οι απόφοιτοι του πρώτου κύκλου του Tech Academy, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία τους ως συμμετέχοντες του προγράμματος. Συγκεκριμένα, η Χριστίνα Ράπτη από τα Γιαννιτσά δήλωσε πως οι γνώσεις που αποκόμισε θα την βοηθήσουν να δημιουργήσει κάτι καινοτόμο στην περιοχή της. Επίσης, ο Παύλος Ψωμιάδης, θεώρησε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση μπόρεσε να εξειδικευτεί στον καινοτόμο τομέα του Cyber Security.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο και συνολικά 21 νέες και νέοι παρακολούθησαν τις δυο προσφερόμενες κατευθύνσεις για εκπαίδευση στη Διαχείριση Συστημάτων (System Administration) και στην Ψηφιακή Ασφάλεια (Cyber Security). Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, πλέον οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις, δωρεάν, με στόχο την απόκτηση της αναγνωρισμένης πιστοποίησης της Microsoft, Microsoft Technology Associate (MTA), και να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά και στον καινούργιο κύκλο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Socialinnov, Tech Academy, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2020, με κατεύθυνση για Front-End Developers.

Το Tech Academy αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξ αποστάσεως σπουδών, το οποίο προσφέρει την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως κόμβος διασύνδεσης με την αγορά εργασίας. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάδος, την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, την People For Business και την εφημερίδα Η Καθημερινή, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις