Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνολικά 40 εκατ. δολάρια “σήκωσε” η Syte.ai σε γ’ κύκλο χρηματοδότησης

Η Ισραηλινή startup Syte.ai, η οποία και έχει αναπτύξει μια visual πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που απευθύνεται στον τομέα του λιανεμπορίου και του ηλεκτρονικού εμπορίου, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρίτο κύκλο χρηματοδότησης, αντλώντας συνολικά 40 εκατομμύρια δολάρια. Εξ’ αυτών, τα 30 εκατ. αφορούν σε «φρέσκα» επενδυτικά κεφάλαια και τα υπόλοιπα 10 εκατ. σε χρέος. Της όλης διαδικασίας ηγήθηκε η Viola Ventures, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- οι LG Tech Ventures, MizMaa Ventures, Kreos Capital κ.ά.

Η Ισραηλινή startup παρέχει προς τις επιχειρήσεις και τα εν γένει φυσικά, μα και ψηφιακά καταστήματα που δραστηριοποιούνται στους τομείς του retail και του eCommerce, μια ΑΙ πλατφόρμα οπτικής ανακάλυψης προϊόντων. Κατ’ αυτό τον τρόπο, οι online πελάτες είναι σε θέση να συνδεθούν αποτελεσματικότερα, όσο και αρτιότερα με τα αγαπημένα τους brand, προϊόντα κ.ο.κ. Διαδικασία που, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της πανδημίας και των άπειρων lockdown που έλαβαν χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο, γιγαντώθηκε ως απόρροια των «εκρηκτικών» ρυθμών ανάπτυξης του online shopping. Όπως επισημαίνουν στελέχη της Syte, στην δυναμικά αναδυόμενη εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου, όσα brands και λιανεμπορικές επιχειρήσεις καταφέρουν να δημιουργήσουν πραγματικά προσωποποιημένες όσο και αξιομνημόνευτες εμπειρίες για τους πελάτες τους, είναι σίγουρο πως θα εξελιχθούν με έντονα ανοδικούς ρυθμούς. «Από την πλευρά μας, είμαστε εδώ προκειμένου να τους βοηθήσουμε να λάμψουν και να αναδειχθούν έτι περαιτέρω», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Στους προσεχείς στόχους της Ισραηλινής εταιρείας είναι να αναπτύξει και να αποκτήσει από τρίτα μέρη λύσεις που θα διασφαλίσουν την εμπειρία της ανακάλυψης προϊόντων που θα εκτείνεται κατά μήκος των αισθήσεων του ανθρώπινου οργανισμού, συμπεριλαμβάνοντας την εικόνα, την φωνή, το κείμενο κ.ο.κ. και με την σειρά τους θα ενσωματώνονται σε μια end-to-end πλατφόρμα που με την σειρά της θα αξιοποιεί το visual AI και την εξατομίκευση επόμενης γενιάς κατά μήκος των παρεχόμενων διαδικασιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις