Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vinted: Το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό marketplace μεταχειρισμένων ρούχων επεκτείνεται με νέα εξαγορά

Τo Vinted, το μεγαλύτερο marketplace μεταχειρισμένων ρούχων στην Ευρώπη και ο πρώτος μονόκερος της Λιθουανίας, προχώρησε στην εξαγορά του United Wardrobe, ενός από τους αντιπάλους του με έδρα την Ολλανδία.

Το Vinted, ιδρύθηκε το 2008, και επιτρέπει σε χρήστες να αγοράζουν, να πωλούν και να ανταλλάσσουν μεταχειρισμένα ρούχα και αξεσουάρ. Η εταιρεία, η οποία υποστηρίζεται από VCs όπως τα Accel και Insight Venture Partners, ξεπέρασε σε αξία το 1 δισ. το 2019.

Μιλώντας για τη νέα εξαγορά, ο CEO του Vinted, Thomas Plantenga δήλωσε στο Business Insider ότι είχε εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα και τις επιδόσεις του United Wardrobe σε σημείο που… άρχισε να τον ενοχλεί. Πριν δύο χρόνια, συναντήθηκε πρώτη φορά με τους συνιδρυτές της εταιρείας και “φυτεύτηκε” στο μυαλό του η ιδέα της συγχώνευσης.

Σήμερα, το deal τελικά έκλεισε και η πλατφόρμα του United Wardrobe θα μεταφερθεί σε αυτή του Vinted, προσθέτοντας στο marketplace περίπου 4 εκατομμύρια πρόσθετους χρήστες και ανεβάζοντας το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας στα 335 άτομα. Η αξία της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε.

Σημειώνεται ότι το Vinted αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 11 χώρες στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις