Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Nestlé “υπόσχεται” 300.000 ευκαιρίες για νέους στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική

Όχι μία, όχι δύο αλλά 300.000 ευκαιρίες για τους νέους στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, πρόκειται να δημιουργήσει έως το 2025, η Nestlé με την Alliance for YOUth, την πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε το 2014, με στόχο να ενώνει εταιρείες που θέλουν να βοηθήσουν τους νέους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Ο Marco Settembri στη σημερινή εκδήλωση

Σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Nestlé ανακοίνωσε σήμερα ότι μαζί με τους 300 συνεργάτες της θέλουν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και να προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης, μαθητείας και πρακτικής άσκησης. Ο Marco Settembri, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé για τη Ζώνη της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η επένδυση στους νέους είναι η πιο σημαντική επένδυση για την κοινωνία. Με τους συνεργάτες μας στην Alliance for YOUth, έχουμε ήδη προσφέρει περισσότερες από 450.000 ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης, από την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας το 2014. Είμαι περήφανος που συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι όλοι μαζί”.

Ο Nicolas Schmit, Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, δήλωσε από την πλευρά του: “Η Επιτροπή έχει δεσμευθεί να βοηθήσει τους νέους να επανέλθουν από την πανδημία πιο δυνατοί και να αποκτήσουν τα εφόδια για να αλλάξουν την αγορά εργασίας. Στο πρόγραμμα Υποστήριξης για την Απασχόληση των Νέων που παρουσιάσαμε τον Ιούλιο, καθορίσαμε τους τρόπους με τους οποίους θα βοηθήσουμε τους νέους να εργαστούν ή να εκπαιδευτούν περισσότερο, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να τους διασφαλίσουμε μαθητείες και να γεφυρώσουμε το κενό προς την εύρεση εργασίας. Η πρωτοβουλία Alliance for YOUth αποτελεί ένα μοντέλο εταιρικής συνεργασίας από το οποίο μπορούν να εμπνευσθούν και άλλοι και το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τους αρχικούς του στόχους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία για τις προσπάθειες και την αφοσίωση που δείχνουν στην υποστήριξη των νέων “.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης στελέχη της Nestlé, τα οποία ξεκίνησαν από προγράμματα μαθητείας και σήμερα εργάζονται σε υψηλές θέσεις, αποδεικνύοντας ότι η προσφορά ευκαιριών σε νέους είναι πραγματικά κάτι που “μετράει”, τόσο για όσους αναζητούν εργασία όσο και για τις ίδιες τις εταιρείες. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα της Corryn Emonet, η οποία ξεκίνησε να εργάζεται ως μαθητευόμενη στη Nestlé μόλις στα 16 της, λόγω του ότι δεν είχε τη δυνατότητα να σπουδάσει. Η γυναίκα αυτή όχι μόνο παραμένει μέχρι σήμερα στην εταιρεία, αλλά πλέον είναι η CEO της εταιρείας στην Αυστρία! Η ίδια, περιγράφοντας την ιστορία της χαρακτήρισε την εμπειρία της στη Nestlé ως ένα “πανεπιστήμιο της ζωής” που κατάφερε να τη διδάξει χιλιάδες πράγματα και να την εξελίξει σαν επαγγελματία και σαν άνθρωπο.

Στη βάση όλων των παραπάνω, η Nestlé παρουσίασε στη συνέχεια το πλάνο δράσεών της, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Παροχή 20.000 ευκαιριών απασχόλησης και 20.000 προγραμμάτων μαθητείας και πρακτικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έως το 2025. Από την έναρξη του Nestlé Needs YOUth το 2013, η εταιρεία έχει ήδη προσφέρει περισσότερες από 26.000 μαθητείες και θέσεις πρακτικής άσκησης. Στην Ελλάδα, από το 2013, η Nestlé έχει προσφέρει 703 ευκαιρίες απασχόλησης και 285 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης ενώ θα προσφέρει άλλες 200 μέχρι το 2025. Κατά τη διάρκεια του lockdown, η Nestlé οργάνωσε ψηφιακή εκπαίδευση για τους μαθητευόμενους της για να τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν το απαιτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης τους. Η Nestlé εφαρμόζει επίσης ψηφιακές πρωτοβουλίες που επιτρέπουν στους νέους να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία μέσω εικονικών προγραμμάτων πρακτικής άσκησης.
  • Ψηφιακές δεξιότητες. Η Nestlé αναπτύσσει περαιτέρω την eBusiness Ακαδημία της για τους νέους. Οι εκπαιδευόμενοι που εγγράφονται στο πρόγραμμα θα αποκτήσουν προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες (αναζήτηση, δεδομένα, ηλεκτρονικό εμπόριο). Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί επίσης στις ψηφιακές δεξιότητες στα εργοστάσια. Το 2019, η Nestlé ξεκίνησε μια συνεργασία με τη Microsoft για να επιτρέψει στους μαθητευόμενους των εργοστασίων να αποκτήσουν πιστοποίηση ψηφιακών δεξιοτήτων.
  • Υποστήριξη της γεωργικής επιχειρηματικότητας. Η Nestlé συνεργάζεται με νέους αγρότες για την ενίσχυση βιώσιμων γεωργικών πρακτικών. Η Nestlé θέλει να ενισχύσει τα προγράμματά της με τους αγρότες για να επιταχύνει την πορεία προς ουδέτερες εκπομπές άνθρακα στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Αυτό θα βοηθήσει τη Nestlé να επιτύχει μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050.
  • Διαδικτυακές δραστηριότητες για «ετοιμότητα στην εργασία». Η Nestlé θα συνεχίσει να οργανώνει και να συμμετέχει σε ψηφιακές εκθέσεις σταδιοδρομίας και εργαστήρια για την υποστήριξη των νέων που αναζητούν εργασία.
  • Προώθηση της επιχειρηματικότητας. Η Nestlé και η Alliance for YOUth ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον οργανισμό Junior Achievement Europe για να βοηθήσουν τους νέους Ευρωπαίους να αποκτήσουν επιχειρηματικές δεξιότητες. Μέσω αυτής της συνεργασίας, περισσότεροι από 550 φοιτητές έχουν ήδη αποκτήσει προσόντα Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων, τα τελευταία τρία χρόνια.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις