Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cooler Future: 1,4 εκατ. ευρώ για το πρώτο app “πράσινων” επενδύσεων στην Ευρώπη

Η φινλαδική Fintech startup Cooler Future, εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,4 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της πρώτης εφαρμογής στην Ευρώπη που θα επιτρέπει τις επενδύσεις με “πράσινο” αντίκτυπο! Πρόκειται για μια εφαρμογή, της οποίας οι χρήστες μπορούν να επενδύουν και στη συνέχεια να παρακολουθούν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχει “κάθε ευρώ” της επένδυσής τους.

Η εφαρμογή θα προσφέρει μια σειρά φιλικών προς το περιβάλλον στοιχείων προς επένδυση, και οι καθημερινοί επενδυτές θα μπορούν να παρακολουθούν το πώς “μεταφράζονται” οι επενδύσεις τους σε διοξείδιο του άνθρακα και ταυτόχρονα τι οικονομική απόδοση θα τους προσφέρουν. Στόχος της εταιρείας είναι, εν τέλει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο fund που θα επενδύει αποκλειστικά σε βιώσιμες εταιρείες και projects που έχουν δεσμευτεί να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό τους “αποτύπωμα”.

Η εφαρμογή ψηφιακών επενδύσεων δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ωστόσο υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι χρήστες που βρίσκονται σε αναμονή. Ο νέος γύρος, την φέρνει πιο κοντά στο λανσάρισμα, με την υποστήριξη των Lifeline Ventures, Nordic Makers, Gary Lin (Purple Orange Ventures) και του Patrick Schmidt (CEO της Global Fashion Group).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις