StartUpper

Οι ελληνικές Startups στο “στόχαστρο” της Microsoft

Η εταιρεία ενισχύει το πρόγραμμα Microsoft for Startups στην Ελλάδα και "χρίζει" ως Coordinator τη Σουζάνα Θεοδωρίδου

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της εμβληματικής επένδυσής της στη χώρα μας, η Microsoft Ελλάδας, ανακοινώνει την ενίσχυση του Προγράμματος Microsoft for Startups στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, η νέα αυτή πρωτοβουλία έρχεται ακριβώς λόγω της δημιουργίας του Data Center, η οποία βάζει την Ελλάδα δυναμικά στο παγκόσμιο ψηφιακό τοπίο, κάνοντάς την έναν ελκυστικό τόπο για τη δημιουργία ενός ισχυρού οικοσυστήματος startups.

Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft θα έχει Microsoft for Startups Coordinator στην Ελλάδα, ρόλο που έχει αναλάβει ήδη η Σουζάνα Θεοδωρίδου, στέλεχος με πολύ καλή γνώση του startup οικοσυστήματος στη χώρα. Την κ. Θεοδωρίδου τη γνωρίσαμε μέσα από τη Grekaddict, την οποία έχει ιδρύσει, αλλά και την παρουσία της σε προγράμματα όπως το VentureGarden και το CapsuleT Accelerator.

Τι είναι το Microsoft for Startups

Το πρόγραμμα Microsoft for Startups, αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της Microsoft να συνεργάζεται με νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας εξειδίκευση και υποστήριξη σε μια ποικιλία τεχνικών και επιχειρηματικών προκλήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, οι νεοφυείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε B2B enterprise τομέα, έχουν αναπτύξει τεχνολογία υψηλών προδιαγραφών, και έχουν ως άμεσο στόχο τη διεθνή επέκταση, θα βρουν στο Πρόγραμμα Microsoft for Startups ένα “σύμμαχο” στο ταξίδι επιχειρηματικότητας.

Με κύριο στοιχείο την πολυεπίπεδη υποστήριξη, το Πρόγραμμα Microsoft for Startups προσφέρει τα εξής:

  • Πρόσβαση στην τεχνολογία – συμπ. Azure (έως και 120.000 $ δωρεάν πιστώσεις cloud),
  • Πρόσβαση σε τεχνικούς εμπειρογνώμονες – συμπ. Συνεδρίες 1: 1 με Microsoft Cloud Architects για την συζήτηση και επίλυση τεχνολογικών προκλήσεων αρχιτεκτονικής / ανάπτυξης εφαρμογών,
  • Επιχειρηματική υποστήριξη – Startup Engagement Manager (SEM) και υποστήριξη από τοπικό Program Manager σε Πολωνία, Τσεχία, Ρουμανία, Εσθονία, Ρωσία, Ουγγαρία & Ελλάδα,
  • Co-Marketing Ενέργειες – κοινές ψηφιακές καμπάνιες, χορηγούμενα άρθρα, case studies, video productions,
  • Πρόσβαση σε πελάτες της Microsoft – οι startup που θα φτάσουν στην φάση “Co-Sell” θα αποκτήσουν πρόσβαση σε υφιστάμενους πελάτες της Microsoft παγκόσμιας εμβέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει δαπανήσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια την τελευταία διετία για την υποστήριξη νεοσύστατων επιχειρήσεων με πρόσβαση σε τεχνολογία, community spaces και ευκαιρίες πωλήσεων.

“Η πιο συναρπαστική στιγμή για συνεργασίες”

«Η Microsoft Ελλάδας βρίσκεται διαχρονικά κοντά στις startups τις οποίες θα υποστηρίξει ακόμη πιο ουσιαστικά την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης του Datacenter στην Ελλάδα. Οι cloud υποδομές που προσφέρει η Microsoft μπορούν να τροφοδοτήσουν τις καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις με τη δυναμική που χρειάζονται για τη διεθνή τους επέκταση» τόνισε ο Αλμπέρτος Μπουρλάς Διευθυντής Πωλήσεων Εμπορικών Συνεργατών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Όπως δήλωσε ο Lukasz Foks Product Marketing Manager (PMM), Azure, Central & Eastern Europe (CEE): «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τη Σουζάνα ως διαχειριστή προγράμματος εκκίνησης για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία του Datacenter στην Ελλάδα, πιστεύουμε ότι είναι η πιο συναρπαστική στιγμή για να συνεργαστούμε με νεοσύστατες επιχειρήσεις στη χώρα. Έχουμε δει πολλές μεγάλες καινοτομίες που δημιουργήθηκαν από προγραμματιστές στην Ελλάδα, και θα θέλαμε να βοηθήσουμε τους ιδρυτές τους να αναπτυχθούν παγκοσμίως. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τις νεοσύστατες εταιρείες και να συνεργαστούμε σε αυτό με βασικές κοινότητες του οικοσυστήματος, όπως επιταχυντές, εταιρείες Venture Capital και άλλα. Το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι αναμφίβολα η παγκόσμια υποδομή Azure που προσφέρει ευρεία γεωγραφική κάλυψη».

«Η μετάβαση στο Azure μας επέτρεψε να κάνουμε scale την εφαρμογή σε 2 εκατομμύρια smartphones μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αρχικά θεωρήσαμε πως η μετάβαση θα ήταν δύσκολη. Όταν όμως ζητήσαμε – και λάβαμε άμεσα – τεχνική υποστήριξη από τη Microsoft, οι τεχνικοί της μας έδωσαν λύσεις που πριν δε θεωρούσαμε εφικτές. Είμαστε πολύ τυχεροί γι’αυτήν τη συνεργασία» τόνισε ο Χρήστος Τσούνης – Πρώην Head of Quizdom.

«Ως πρώτοι συνεργάτες στο Microsoft for Startups (πρώην Microsoft Bizpark), η Microsoft μας έδωσε την υποστήριξη που χρειαζόμασταν, όταν την χρειαζόμασταν περισσότερο. Προσφέροντας μακροπρόθεσμη στρατηγική για το μέλλον, η Microsoft αποτέλεσε για εμάς έναν εξαιρετικό συνεργάτη» δήλωσε ο Γιάννης Παπαδάκης, CEO της Pollfish.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.