Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Vivid Money σήκωσε 17.6 εκατ. δολάρια για να τα “βάλει” με τη N26

Η Γερμανική fintech Startup Vivid Money έλαβε στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της 17,6 εκατομμύρια δολάρια με την Ribbit Capital να ηγείται αυτής της επένδυσης λίγο μετά την επίσημη έναρξη λειτουργίας. Ο συγκεκριμένος γύρος χρηματοδότησης να διαμορφώνει την αξία της στα 117 εκατομμύρια δολάρια.

Η Vivid Money ξεκίνησε να δέχεται πελάτες μόλις πριν λίγους μήνες και προσφέρει υπηρεσίες παρόμοιες με τις Revolut και N26 μέσω της Solaris Bank. Κατά την εγγραφή ο πελάτης δημιουργεί ένα λογαριασμό όψεως και παραλαμβάνει μια μεταλλική χρεωστική κάρτα με δυνατότητα πληρωμών μέσω Apple Pay και του Google Pay.
Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν δευτερεύοντες λογαριασμούς που ονομάζονται pockets, οπού το κάθε ένα έχει το δικό του IBAN. Μπορείτε να προσκαλέσετε άλλους χρήστες σε συγκεκριμένα pockets και μπορείτε να συσχετίσετε την κάρτα σας σε ένα ή περισσότερα pockets.

Vivid Money: Μια νέα ψηφιακή τράπεζα έρχεται στην Ευρώπη

Η Startup αναλύει επίσης τις συναλλαγές σας για να προσδιορίσει την δραστηριότητα σας και να εμποδίσει ανεπιθύμητες χρεώσεις αλλά και για να κάνει προτάσεις καλύτερης οικονομικής διαχείρισης. Οι χρήστες της Vivid Money μπορούν επίσης να στέλνουν χρήματα σε άλλους χρήστες μέσω του app ενώ έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα link, έτσι ώστε ο παραλήπτης να μπορεί να εισάγει τα τραπεζικά του στοιχεία, ενώ προσφέρεται και επιστροφή χρημάτων (cash back) τόσο από την ίδια εταιρία, όσο και από συνεργάτες της.

Η εταιρία προσφέρει δύο πλάνα, ένα δωρεάν και ένα premium με μηνιαία συνδρομή ενώ αναμένεται σύντομα η δυνατότητα αγοράς μετοχών και διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων.
Αυτή τη στιγμή, η Vivid Money είναι διαθέσιμη στην Γερμανία, αλλά η εταιρία σχεδιάζει να επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσα στο επόμενο έτος.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις