Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Memo Therapeutics: 13.9 εκατ. ευρώ για την εξέλιξη θεραπείας αντισωμάτων για τον κορωνοϊό

Η ελβετική εταιρεία Memo Therapeutics AG, εξασφάλισε χρηματοδότηση Β’ Γύρου, ύψους 13.9 εκατ. ευρώ, από την Swisscanto Invest και άλλους επενδυτές, με στόχο να συνεχίσει να καινοτομεί στην ανακάλυψη αντισωμάτων και την ανάλυση ανοσολογικού ρεπερτορίου.

Η εταιρεία, η οποία βλέπει τη νέα χρηματοδότηση σαν μια “επιβεβαίωση” των μεθόδων που χρησιμοποιεί αλλά και των τεράστιων μελλοντικών της δυνατοτήτων, θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να εξελίξει την ανάπτυξη του MTX-COVAB, την υποψήφια θεραπεία της για την COVID-19, περνώντας στη δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών.

Το MTX-COVAB είναι ένα πλήρως ανθρώπινο, πολύ ισχυρό αντίσωμα που απομονώνεται από κλινικά επιλεγμένους αναρρωθέντες δότες COVID-19.Η Memo Therapeutics AG έχει συμφωνήσει σε ένα γρήγορο σχέδιο ανάπτυξης για το MTX-COVAB με τις ρυθμιστικές αρχές και σχεδιάζει να ξεκινήσει κλινικές μελέτες το 2021.

Η Memo Therapeutics AG σκοπεύει επίσης να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να προωθήσει την κλινική ανάπτυξη του αντισώματος ΜΤΧ-005, το οποίο “στοχεύει” στη μόλυνση από τον ιό ΒΚ (σε ασθενείς που υπόκεινται σε μεταμόσχευση νεφρού), η οποία αποτελεί σοβαρή απειλή για την επιτυχία της μεταμόσχευσης.

«Πιστεύουμε ότι η Memo Therapeutics AG έχει οδηγήσει την καινοτομία στον τομέα της ανακάλυψης αντισωμάτων στο επόμενο επίπεδο. Η ικανότητά της …. τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να νικήσει όχι μόνο την COVID-19, αλλά και δυνητικά άλλες μολυσματικές ασθένειες και τον καρκίνο», δήλωσε ο Δρ Robert Schier, Διευθυντής Επενδύσεων της Swisscanto Invest.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις