Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Seedcamp: Νέο fund 87,9 εκατ. ευρώ για επενδύσεις αρχικού σταδίου

Το Seedcamp, λονδρέζικο VC που ιδρύθηκε το 2007, έκλεισε το πέμπτο του fund στα 87,9 εκατ. ευρώ και ετοιμάζεται για pre-seed και seed επενδύσεις.

Το Seedcamp έχει ένα χαρτοφυλάκιο με πάνω από 360 startups, συμπεριλαμβανομένων των UiPath, Revolut, Transferwise και Hopin.

Στο νέο του fund, συμμετείχαν πάνω από 100 θεσμικοί επενδυτές, μεταξύ των οποίων οι British Patient Capital, Legal & General, TIFF, LGT, Vintage IP, Isomer Capital, OMERS, Index, Sequoia, Underscore VC, Northzone, Atomico, κάποιοι ιδιώτες επενδυτές αλλά και οι ιδρυτές του VC.

Με τα κεφάλαια αυτά, το fund θα επικεντρωθεί, όπως προαναφέρθηκε σε επενδύσεις αρχικού σταδίου, ωστόσο θα επενδύσει ένα σημαντικό μέρος σε εταιρείες τις οποίες ήδη στηρίζει και χρειάζονται ενίσχυση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ιδρυτές των εταιρειών του portfolio, θα συνεχίσουν να επωφελούνται από το παγκόσμιο δίκτυο της Seedcamp και την εσωτερική πλατφόρμα υποστήριξης, που είναι σχεδιασμένη για να βοηθά τις εταιρείες να μεταβούν στο στάδιο χρηματοδότησης Α’ Γύρου.

“Στο Seedcamp, έχουμε πάντα σταθερή πεποίθηση ότι το εξαιρετικό ταλέντο μπορεί πραγματικά να προέρχεται από οπουδήποτε – μια πεποίθηση που υποστηρίζουμε τόσο στον τρόπο που δημιουργήσαμε τη δική μας ομάδα όσο και στους ιδρυτές που στηρίζουμε” σχολίασαν οι partners του VC με αφορμή το νέο fund και πρόσθεσαν ότι τώρα ξεκινά η δουλειά για να βρουν τα πιο εξαιρετικά ταλέντα της Ευρώπης.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις