Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Agrivi: Χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ με στόχο την επέκταση σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Η Agrvivi, μια agritech εταιρεία που έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα διαχείρισης αγροκτημάτων, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, τη South Central Ventures και την Κροατική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Στο γύρο συμμετείχαν επίσης οι Fil Rouge Capital και AgriTech Hub.

Η εταιρεία, ιδρύθηκε το 2013 και έχει γραφεία σε Λονδίνο, Βουκουρέστι, Ζάγκρεμπ και Βαρσοβία. Με την πλατφόρμα της, υποστηρίζει φάρμες και εταιρείες αγροδιατροφής, βοηθώντας τις να επιτύχουν παραγωγή που θα είναι τόσο οικονομική όσο και βιώσιμη από περιβαλλοντικής άποψης. Στους πελάτες της Agrivi, περιλαμβάνονται εταιρείες όπως οι Nestlé, Driscoll’s, Kimberly-Clark και BNP Paribas.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξή της σε Ευρώπη και ΗΠΑ. «Η ισχυρή πρόοδος την τελευταία περίοδο και οι εξαιρετικοί πελάτες που υποστηρίζουμε μας έχουν προετοιμάσει για το επόμενο στάδιο της ανάπτυξής μας. Τα πρόσφατα παγκόσμια γεγονότα έφεραν επίσης στο προσκήνιο τα τρόφιμα και τη γεωργία, οπότε το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Agrivi είναι έντονο και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επεκτείνουμε τον γύρο με επιπλέον χρήματα», δήλωσε ο Matija Zulj, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Agrivi.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις