Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του European Social Innovation 2020

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες Πέμπτη τους νικητές του διαγωνισμού European Social Innovation 2020. Ο διαγωνισμός στον οποίο έλαβαν μέρος καινοτόμες επιχειρήσεις από όλες τις χώρες της Ευρώπης αναδεικνύει κάθε χρόνο τις εταιρείες που αναπτύσσουν νέες λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή κοινωνία.

Οι φετινοί νικητές του διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέλαβαν να επαναπροσδιορίσουν με τον καλύτερο καινοτόμο τρόπο την έννοια της μόδας. Τα τρία πρώτα βραβεία ύψους 50.000 ευρώ απέσπασε η resortecs, η βελγική startup που αναπτύσσει λύσεις για την απλοποίηση της διαδικασίας ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των ενδυμάτων, η ψηφιακή κροατική πλατφόρμα Snake η οποία επιτρέπει στους χρήστες να φορούν σύνολα ρούχων σε επαυξημένη πραγματικότητα, ενώ τέλος για τη δράση του στον τομέα προώθησης και στήριξης σχεδιαστών μόδας βραβεύτηκε ο μηχανισμός WhyWeCraft: Cultural Sustainability in Fashion  από την Ρουμανία.

Επίσης, κάθε χρόνο η ομάδα των κριτών της Κομισιόν απονέμει το βραβείο Impact Prize σε έναν από τους συμμετέχοντες που έφτασαν έως τα ημιτελικά της προηγούμενης χρονιάς, βάσει των αποτελεσμάτων της τους επόμενους 12 μήνες.

Η νικήτρια για το 2020 είναι η Empower στόχος της οποίας είναι η δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας που θα ανταποδίδει την συλλογή και την ανακύκλωση των πλαστικών απορριμμάτων με χρηματικά οφέλη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις