Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Voi: Χρηματοδότηση 132 εκατ. ευρώ για τα σουηδικά ηλεκτρικά πατίνια

Η σουηδική Voi, μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες μικροκινητικότητας, εξασφάλισε πάνω από 132 εκατ. ευρώ σε νέο γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τη The Raine Group και συμμετοχή των VNV Global, Balderton, Creandum, Project A, Inbox, Stena Sessan καθώς και κορυφαίων στελεχών και επιχειρηματιών από τις Delivery Hero, Klarna, iZettle, Zillow και Amazon.

Η εταιρεία πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να επενδύσει στην ανάπτυξη της τεχνολογικής της πλατφόρμας, να ενισχύσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές και να επεκταθεί σε νέες πόλεις. Επιπλέον, η Voi θα αξιοποιήσει τη χρηματοδότηση για να ενισχύσει τις υποδομές ασφαλείας της πλατφόρμας της – που είναι σύμφωνα με την ίδια η κορυφαία της προτεραιότητα.

Σημειώνεται ότι η Voi που ιδρύθηκε το 2018, έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 227,9 εκατ. δολάρια σε επτά γύρους χρηματοδότησης από 26 συνολικά επενδυτές.  Τον Ιούνιο,  η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρουσίασε για πρώτη φορά κέρδη, αποδίδοντας το γεγονός στο ότι ο κόσμος, λόγω πανδημίας προτιμά τα πατίνια ως ατομικό μέσο μεταφοράς καθώς και στο ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε τη νέα γενιά πατινιών της, τα οποία έχουν σχεδόν τα μισά έξοδα συντήρησης και λειτουργίας από τα προηγούμενα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις