Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ReceiptHero: Η φινλανδική startup ψηφιακών αποδείξεων σήκωσε 2 εκατ. ευρώ

Η ReceiptHero, η φινλανδική startup που έχει αναπτύξει ένα ανοικτό οικοσύστημα για τράπεζες και εμπορικά καταστήματα με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών αποδείξεων, σήκωσε 2 εκατ. ευρώ σε νέο γύρο χρηματοδότησης.

Επικεφαλής του εν λόγω γύρου χρηματοδότησης, είναι η επίσης φινλανδική επενδυτική εταιρεία Lifeline Ventures η οποία στο παρελθόν έχει υποστηρίξει έναν μεγάλο αριθμό ανερχόμενων επιχειρήσεων όπως η Wolt, η Supercell, η Varjo, η Oura κ.α. Παράλληλα, στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της ReceiptHero έλαβε μέρος η επενδυτική Superhero Capital αλλά και η σουηδική Vidici Venture.

Ιδρυθείσα στα τέλη του 2018, η φινλανδική νεοφυής επιχείρηση ανέπτυξε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τη μεταφορά των ψηφιακών αποδείξεων από τα εμπορικά καταστήματα απευθείας στις τραπεζικές εφαρμογές των καταναλωτών.

«Την εποχή της ανέπαφης διάδρασης και των ψηφιακών πληρωμών, λαμβάνουμε ακόμα χάρτινη απόδειξη μετά την ολοκλήρωση μιας αγοράς. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα!» δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ReceiptHero, Joel Ojala.

Η εταιρεία τον τελευταίο χρόνο σχεδιάζει νέες προσθήκες για τις εμπορικές ταμειακές μηχανές και τα συστήματα πληρωμών. Επιπλέον, έγινε μέλος της πλατφόρμας PCI DSS, η οποία δίνει τη δυνατότητα στην ReceiptHero να αποθηκεύει των δεδομένων των πελατών που σχετίζονται με πληρωμές, συνδέοντας τις αποδείξεις με τις τραπεζικές τους κάρτες.
Η ReceiptHero, παράλληλα, εργάζεται από κοινού με την Nordea ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την SEB. Και οι δύο τράπεζες βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων που δραστηριοποιούνται στις σκανδιναβικές χώρες.
«Κάνουμε σημαντικά βήματα προόδου το τελευταίο διάστημα με εμπόρους και πιθανούς τραπεζικούς συνεργάτες. Οι τράπεζες πλέον καταλαβαίνουν τις μεγάλες προοπτικές των ψηφιακών αποδείξεων και της αξίας τους για τους πελάτες. Όσον αφορά τους εμπόρους, μέσω της συνεργασίας με τη ReceiptHero προστατεύουν πλέον με καλύτερο τρόπο τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους», δήλωσε ο κ. Ojala.

«Η ReceiptHero ανήκει στους κύριους εκπροσώπους του οικοσυστήματος των ψηφιακών πληρωμών, καθώς η πλατφόρμα ψηφιακών αποδείξεων παρέχει πληθώρα πλεονεκτημάτων. Η ομάδα της εταιρείας έχει μεγάλη γνώση του τομέα, και είμαστε χαρούμενοι που θα συμβάλλουμε στην προσπάθεια της ReceiptHero να καταστεί η βασική πλατφόρμα στην νέα εποχή των ψηφιακών αποδείξεων» δήλωσε ο Samuli Leppanen, της Lifeline Ventures.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις