Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AutoX: Η πρώτη εταιρεία στην Κίνα που κυκλοφορεί αυτόνομα οχήματα χωρίς “εφεδρικούς” οδηγούς

 

Αυτόνομα οχήματα χωρίς “εφεδρικούς” οδηγούς, δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή στην Κίνα, σύμφωνα με την εταιρεία AutoX, η οποία ασχολείται με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η εταιρεία που έχει τη στήριξη της Alibaba, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο – που δηλαδή δοκιμάζονται αυτόνομα αυτοκίνητα χωρίς την παρουσία οδηγού για λόγους ασφαλείας.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι οι δοκιμές της λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορες συνθήκες και δρόμους. Ο Jewel Li, COO της εταιρείας ανέφερε συγκεκριμένα στο CNBC ότι περισσότερα από 100 “robo-taxi” είναι αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Κίνας, ενώ 25 πλήρως αυτόνομα οχήματα δοκιμάζονται στην Σενζέν.

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι τα οχήματα αυτά δεν είναι ακόμα διαθέσιμα στο ευρύ κοινό  – ακόμα. Οι δοκιμές γίνονται με υπαλλήλους της εταιρείας και ειδικούς καλεσμένους, όπως MME, συνεργάτες, επενδυτές και κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Το επόμενο βήμα για την εταιρεία είναι να αυξήσει τα αυτοκίνητα και τις περιοχές δοκιμών, “μπαίνοντας σε περισσότερες πόλεις. Στα σχέδιά της ειδικότερα είναι να επεκταθεί σε 10 πόλεις παγκοσμίως τους επόμενους 6 μήνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις