Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής δε θα προτιμούσαν μια θέση γραφείου, σύμφωνα με έρευνα

Μια πρόσφατη έρευνα της εφαρμογής εκπαίδευσης για κινητά τηλέφωνα TalentCards της εταιρείας Epignosis έδειξε ότι το 64% των εργαζομένων που δε δουλεύουν σε γραφείο («deskless workers») δε θα προτιμούσαν μια δουλειά γραφείου ακόμα και με τον ίδιο μισθό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, που αποκαλούνται και «πρώτης γραμμής» (νοσηλευτές, δάσκαλοι, πωλητές, εργάτες, οδηγοί φορτηγών κ.α.) αποτελούν το 80% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

Στη διαδικτυακή έρευνα «The State of Deskless Workforce Training» που πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο, εν μέσω της πανδημίας της COVID-19, συμμετείχαν εργαζόμενοι από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία και την Αυστραλία.

Ένα από τα ερωτήματα ήταν αν έχουν λάβει από τους εργοδότες τους εκπαίδευση σχετικά με τον κορωνοϊό: οι απαντήσεις έδειξαν ότι ο τομείς της υγείας (82%) και του λιανεμπορίου (76%) είναι οι κλάδοι με τα υψηλότερα ποσοστά εκπαίδευσης υπαλλήλων για ζητήματα σχετικά με την COVID-19. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ουραγός είναι ο κλάδος της παιδείας με μόλις έναν στους δύο εργαζομένους να έχουν λάβει σχετική εκπαίδευση από την εταιρεία του.

Επιπλέον η έρευνα έδειξε ότι γενικά η παροχή επιπλέον εκπαίδευσης στους εργαζομένους πρώτης γραμμής, οι οποίοι συχνά νιώθουν αποκομμένοι από τους οργανισμούς τους, τους κάνει να νιώθουν περισσότερο συνδεδεμένοι με την αποστολή και τις αξίες των εργοδοτών τους (63%).

Τέλος, περισσότεροι από τους μισούς (56%) αισθάνονται ότι η παροχή επιπλέον εκπαίδευσης από τις εταιρείες τους θα βελτίωνε τις πιθανότητες επιβίωσής τους σε μια αγορά εργασίας που μεταμορφώνεται ταχύτατα λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις