Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Adjust: Ημερίδα καινοτομίας για μαθητές και μαθήτριες από το Junior Achievement Κύπρου

Ο Οργανισμός Junior Achievement Κύπρου, διοργανώνει την Ημερίδα Καινοτομίας «Adjust» την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, μεταξύ των ωρών 08:45-17:30.

Η Ημερίδα Καινοτομίας στοχεύει στην ενθάρρυνση του επιχειρηματικού κλίματος της Κύπρου μέσω της ενδυνάμωσης των επιχειρηματικών δεξιοτήτων και της καινοτομίας των μαθητών/τριών. Το γεγονός ότι η ημερίδα φέτος θα γίνει διαδικτυακά θα ενισχύσει, επίσης, τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών/τριών!

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημερίδας, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαθητές/τριες, ηλικίας 15-18 ετών από ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνεργαστούν υποδεικνύοντας μια καινοτόμο ιδέα σε μια πρόκληση που θα τους δοθεί.

Οι μαθητές/τριες θα έχουν μόνο λίγες ώρες να μάθουν να εργάζονται ως ομάδα με άλλους μαθητές/τριες, τους οποίους δεν γνώριζαν προηγουμένως, και να διαμορφώσουν συλλογικά τις ιδέες τους, προκειμένου να προτείνουν μια δημιουργική λύση που θα μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση της Κύπρου.

Στο τέλος της ημέρας, όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε μια ομάδα επιτυχημένων επιχειρηματιών και εμπειρογνωμόνων. Η νικήτρια ομάδα θα συμμετάσχει σε ένα διεθνές πρόγραμμα επιχειρηματικότητας το επόμενο καλοκαίρι, ενώ οι νικητές της δεύτερης και της τρίτης θέσης θα λάβουν κουπόνια ευγενική χορηγία της Cyta.

Η ημερίδα θα υποστηριχθεί από μέντορες που προέρχονται από την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου. Οι μέντορες θα συνεργαστούν με τους/τις μαθητές/τριες και θα τους υποστηρίξουν κατά την ανάπτυξη των ιδεών και των παρουσιάσεων τους.

Οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί θα έχουν επίσης την πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία να συμμετάσχουν σε επιμόρφωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον Δρ Χαράλαμπο Βρασίδα, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Η Τελετή Βράβευσης θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Live Streaming στο Facebook, το YouTube και την ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι η ημερίδα υποστηρίζεται από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις