Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η σουηδική Fintech Tink ανεβάζει την αξία της κατά 60% με νέα χρηματοδότηση

Η σουηδική fintech Tink είδε την αξία της να εκτινάσσεται στα 680 εκατ. ευρώ μετά από νέο γύρο χρηματοδότησης.

Η εταιρεία, η οποία με το λογισμικό της επιτρέπει σε τράπεζες και fintechs να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικά δεδομένα προκειμένου να δημιουργήσουν νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα, εξασφάλισε 85 εκατ. ευρώ από το γαλλικό VC Eurazeo και το βρετανικό VC Dawn Capital.

Χάρη στη χρηματοδότηση αυτή, η αξία της ανέβηκε περισσότερο από 60%, από τα 415 εκατ. ευρώ στα οποία βρισκόταν στην αρχή του έτους, σύμφωνα με το CNBC. Στο μεταξύ, ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της εταιρείας ήταν μόλις τον Ιανουάριο, και περιλάμβανε επενδυτές όπως η PayPal και μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες μεταξύ των οποίων η BNP Paribas και η ABN Amro.

Σημειώνεται ότι η Tink ιδρύθηκε το 2012 και δραστηριοποιείται στον χώρο του open banking, προσφέροντας διαφάνεια και “υγιέστερο ανταγωνισμό” στην χρηματοοικονομική βιομηχανία. Η πλατφόρμα της, ενοποιεί δεδομένα από χιλιάδες τράπεζες και επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να δημιουργήσουν εφαρμογές με πολλές δυνατότητες, όπως η συγκέντρωση λογαριασμών ή αποστολή χρημάτων από διαφορετικούς παρόχους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις