Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυξάνονται ραγδαία οι νεοτράπεζες παγκοσμίως – Μία νέα επιχείρηση ανά πέντε μέρες

Μπορεί οι ψηφιακές τράπεζες (νεοτράπεζες) να επηρεάστηκαν και να συνεχίζουν να επηρεάζονται περισσότερο από την πανδημική κρίση σε σχέση με τις λεγόμενες “παραδοσιακές τράπεζες”, ωστόσο ο ενθουσιασμός γύρω από το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο καλά κρατεί.

Σύμφωνα με δεδομένα της Exton Consulting, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 256 νεοτράπεζες στον “αέρα” και πολλές ακόμα που αναμένουν να λειτουργήσουν. Η Ευρώπη αποτελεί μάλιστα την πιο ανεπτυγμένη ήπειρο στον συγκεκριμένο τομέα, αφού διαθέτει 3 από τις 5 κορυφαίες αγορές του χώρου: το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία και τη Γαλλία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μόνο στην Ευρώπη, πάνω από 50 εκατ. άνθρωποι έχουν ανοίξει έναν λογαριασμό σε κάποια νεοτράπεζα, ενώ μια νέα επιχείρηση ιδρύεται ανά πέντε μέρες τα τελευταία τρία χρόνια! Την ίδια ώρα, οι παγκόσμιες αγορές ακολουθούν με ταχείς ρυθμούς. Σημαντική πρόοδο έχει κάνει μέχρι στιγμής η Νότια Κορέα, η Βραζιλία και η Κίνα.

Παρόλα αυτά, ο δρόμος για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων τραπεζών δεν είναι πάντα ομαλός, και είναι αρκετοί οι παίκτες που αποδυναμώνονται γρήγορα και αναγκάζονται να κλείσουν. Από το 2015, πάνω από 30 νεοτράπεζες έχουν βάλει “λουκέτο” και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς η πανδημία συνεχίζεται.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις