Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon “μπαίνει” πιο δυναμικά στα Podcast με την εξαγορά της Wondery

Η Amazon ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Wondery που ειδικεύεται στα Podcast, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το μη μουσικό περιεχόμενο της εφαρμογής της Amazon Music app.

Η Amazon έχει προσθέσει από τον Σεπτέμβρη τη δυνατότητα παραγωγής μουσικής στην πλατφόρμα της, έχοντας ως στόχο να ενταχθεί στην συνεχώς αυξανόμενη και ανταγωνιστική αγορά των Podcast όπου το Spotify και η Apple έχουν ήδη κερδίσει σημαντικό έδαφος. Η κίνηση εξαγοράς της wondery από την Amazon, προκειμένου να μπει στον κόσμο του Podcast, κρίθηκε από αρκετούς, καθυστερημένη.

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε συνομιλίες διαπραγμάτευσης, εκτιμώντας την αποτίμηση της Wondery σε πάνω από 300 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία Wondery, ιδρύθηκε το 2016 και έχει δημιουργήσει μερικά από τα σημαντικότερα Podcast των τελευταίων ετών ενώ παράλληλα έχει κατασκευάσει το περιεχόμενο πολλών γνωστών θρίλερ ταινιών όπως το “Dirty John,” “Dr. Death” και το “Over My Dead Body”. Σύμφωνα με την ίδια, οι ακροατές κάθε μήνα ξεπερνούν τα 10 εκατ.

Η συμφωνία προέκυψε όταν πολλές εταιρίες podcast όπως το Spotify και η Apple “μάχονταν” ασταμάτητα για την κυριαρχία στην αγορά του Podcast. Η Amazon, το Spotify όπως και η Apple, έχουν προσπαθήσει να εντάξουν στην πλατφόρμα τους το Podcast, καθώς πλέον προτιμάται πολύ από τους καταναλωτές για παραγωγή μουσικής ενώ παράλληλα διαθέτει πολλές λειτουργίες.

Το Spotify έχει επενδύσει σε υψηλές παραγωγές Podcast, όπως συνέβη πολύ πρόσφατα με τον Πρίγκηπα Χάρη και την συζυγό του Μέγκαν Μάρκλ. Αντίστοιχα, απέκτησε τέσσερις εταιρείες Ringer, Gimlet Media, Anchor και Parcast με στόχο να επεκταθεί.

Η Amazon έχει ασχοληθεί αρκετά με τα audiobooks και τα podcast σε μια προσπάθεια συνεχούς εξέλιξης, ενώ παράλληλα ενισχύει τα δωρεάν podcast συμπεριλαμβάνοντας τις διάσημες εκπομπές “This American Life”, “Pod Save America” και “You Wrong About”.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις