StartUpper

Γιατί το 2021 μπορεί να είναι η ιδανική χρονιά να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου;

Το 2020 έφυγε, αφήνοντας πίσω του πληγές σε πολλούς τομείς, τόσο στον κοινωνικό, στον πολιτικό αλλά και στον οικονομικό τομέα και στον κόσμο των επιχειρήσεων. Ωστόσο, η κρίση του κορωνοϊού δεν έφερε μόνο συνέπειες στην ζωή μας αλλά και νέες ευκαιρίες.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το διαδίκτυο είχε την “τιμητική” του, έγινε το πιο απαραίτητο εργαλείο που κληθήκαμε να χρησιμοποιήσουμε ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς ήταν “αναγκαίο” για την τηλεκπαίδευση, τη τηλεργασία, το ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά και για πολλές επιχειρήσεις, που “εκμεταλλεύτηκαν” τα αμέτρητα εργαλεία του διαδικτυακού κόσμου, προκειμένου να επιβιώσουν από την κρίση της πανδημίας.

Όμως, όπως είναι γνωστό, ότι οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες, με τρανταχτά παραδείγματα το ξενοδοχείο Hyatt, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της ύφεση του 1957 έως 1958, αντίστοιχα, η Microsoft που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της ύφεσης του εμπάργκο πετρελαίου από το 1973 έως το 1975, αλλά και κατά την πιο πρόσφατη ύφεση του 2007 με 2009, δημιουργήθηκαν οι επιχειρήσεις Uber και Airbnb.

Βάσει των παραπάνω παραδειγμάτων που επιβεβαιώνουν ότι οι κρίσεις κρύβουν αμέτρητες ευκαιρίες, αυτοί είναι οι 3 λόγοι που θα πρέπει να λάβετε υπόψη και να προχωρήσετε αυτή τη χρονιά στην ίδρυση της δικής σας επιχείρησης.

1 ) Η κατανάλωση διαδικτυακού περιεχομένου είναι υψηλότερη από ποτέ

Οι καταναλωτές πλέον, φαίνεται να “τρέχουν” στο διαδίκτυο για οποιοδήποτε πρόβλημα, απορία ή απλά για να αναζητήσουν ένα προϊόν της αρεσκείας τους. Η πανδημία κατέστησε αυτή την τάση ακόμα πιο απαραίτητη, αν αναλογισθούμε, ότι λόγω Lockdown, με κλειστά καταστήματα, σχολεία, επιχειρήσεις αλλά και με τηλεργασία, όλα γίνονταν μέσω διαδικτύου με πολύ μεγάλη ευκολία. Μετά την κρίση του κορωνοϊού, οι άνθρωποι “αναγκάστηκαν” να εξοικειωθούν με, σχεδόν, όλες τις πτυχές του ίντερνετ. Έμαθαν να ψωνίζουν διαδικτυακά, να δουλεύουν και να μαθητεύουν εξ΄αποστάσεως, ακόμα και να γυμνάζονται πίσω από μια οθόνη. Φαίνεται, ότι είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για το eCommerce, τις online υπηρεσίες εκπαίδευσης, γυμναστικής, ψυχαγωγίας αλλά και την χρήση του Digital Marketing.

2) Εκτόξευση του ηλεκτρονικού εμπορίου μετά τον κορωνοϊό

Το ηλεκτρονικό εμπόριο, αυξήθηκε κατά τη διάρκεια την πανδημία κατά 40%, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί κατά τα επόμενα χρόνια ή στην χειρότερη να μείνει σταθερός. Η καραντίνα, σε συνδυασμό με το Black Friday, τα Χριστούγεννα αλλά και τις ονομαστικές εορτές, έκανε το ηλεκτρονικό εμπόριο επιτακτική ανάγκη για το καταναλωτικό κοινό.

Σχετικά με την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, οι αριθμοί που αντιπροσωπεύουν την εμπλοκή των καταναλωτών με τις διαδικτυακές αγορές έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικού Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA) ενώ ο συνήθης ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα ήταν στο 25% στο σύνολο του Μαΐου (εβδομάδα 18 έως 22/5) ο ρυθμός ανάπτυξης έφτασε το 107% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 ενώ τετραπλασιάστηκε από την αρχή του 2020.

3) Μια ύφεση μπορεί να επεκτείνει το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό

Η πανδημία ανάγκασε εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους. Εάν αυτοί δεν αποφασίσουν να ξεκινήσουν τις δικές τους εταιρείες, θα προσπαθήσουν να ενταχθούν σε αυτούς που το κάνουν, βάζοντας την εμπειρία και τη γνώση τους εκεί όπου εκτιμάται περισσότερο.

Επομένως η σύναψη μιας συνεργασίας, είναι πιο πολύτιμη από ποτέ, καθώς η σύνδεση με αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να οδηγήσει σε νέες επιχειρηματικές ιδέες που πραγματικά αλλάζουν τη ζωή.

Τα θετικά για να σταματήσετε να σκέφτεστε στα στενά πλαίσια του εργαζόμενου και να ενταχθείτε στον κόσμο των επιχειρήσεων, είναι πολλά, ωστόσο σε περίπτωση που διστάζετε να κάνετε αυτό το βήμα μετάβασης, αναλογιστείτε, εσείς τι ανάγκες έχετε ως καταναλωτής/χρήστης στον κόσμο του διαδικτύου, και προσαρμόστε τις στην επιχειρηματική σας ιδέα.

Ο κόσμος των διαδικτυακών επιχειρήσεων είναι η νέα τάση και πολλοί επιτυχημένοι ηγέτες, επιχειρήσεις και εταιρείες γεννιόνται, αναδεικνύονται και δημιουργούν σε περιόδους αναταραχής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις