Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ι.Ρ. Park: “Η LG επενδύει στη δύναμη της ανοιχτής καινοτομίας”

Ο Δρ. Ι.Ρ. Ο Park, πρόεδρος και CTO της LG Electronics (LG), άνοιξε την all-digital CES 2021 για να μοιραστεί το όραμα της εταιρείας για ‘ανοιχτή’ καινοτομία στην εποχή του Social distancing. Ως οικοδεσπότης του LG Future Talk, ο Δρ Park εξήγησε και έδειξε πώς η ‘ανοιχτή’ καινοτομία υπήρξε η βασική αρχή των τελευταίων τεχνολογικών ανακαλύψεων της εταιρείας.

Σε ένα έτος με πρωτοφανείς αλλαγές, η σταθερή δέσμευση της LG για βελτίωση της καθημερινότητας παραμένει σταθερή, όπως και η ικανότητά της να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών παγκοσμίως. Δίνοντας έμφαση σε αυτό, ο Δρ Park αναφέρθηκε στα πρωτοποριακά προϊόντα της εταιρείας όπως το LG PuriCare Wearable Air Purifier και την LG Smart Thermal Camera που βοηθούν εύκολα στην εξασφάλιση της ευημερίας και της ασφάλειας των καταναλωτών. Η LG προσαρμόζει επίσης στις νέες συνθήκες τα ρομπότ CLOi τα οποία μπορούν να απολυμαίνουν δημόσια ή και εμπορικά σημεία υψηλής κυκλοφορίας, να κάνουν παραδόσεις από σπίτι σε σπίτι ή να σερβίρουν σε εστιατόρια. Στόχος είναι η βελτίωση της υγιεινής και η ελαχιστοποίηση των κινδύνων για την υγεία τόσο των υπαλλήλων όσο και των πελατών.

Η σημερινή ομιλία επικεντρώθηκε κυρίως στην ‘ανοιχτή’ καινοτομία, όπου ο Δρ Park μαζί με τον Gary Shapiro, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ένωσης Τεχνολογίας Καταναλωτών (Consumer Technology Association), μίλησαν για την αυξανόμενη δύναμη της εταιρικής σχέσης σε πολλούς κλάδους και βιομηχανίες με στόχο να προσφέρει ό, τι είναι κατάλληλο για τους καταναλωτές. Το LG Innovation Council είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα των συλλογικών πρωτοβουλιών της LG, συγκεντρώνοντας μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από ένα ευρύ φάσμα εταιρειών του τεχνολογικού τομέα για να συνεργαστούν, να μάθουν, να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες και να βρουν νέους τρόπους για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων.

«Οι τεχνολογίες και οι κλάδοι συγκλίνουν ώστε να διευκολύνουν ένα πλήθος ψηφιακών καινοτομιών – την AI, τη συνδεσιμότητα 5G, το IoT, το cloud, τους αισθητήρες, την πλοήγηση, τις μπαταρίες – μεταμορφώνοντας το τοπίο του mobility που αποτελεί τεράστιο μέρος της ζωής μας», σχολίασε ο Shapiro. Και πρόσθεσε: «βλέπουμε αυτήν την αλλαγή να έρχεται και σε πολλούς άλλους τομείς: στη μετακίνηση, στα logistics, στη γεωργία, στην υγειονομική περίθαλψη, ακόμη και στην εστίαση».

Αυτή η ανοιχτή προσέγγιση για την καινοτομία παρέχει τη βάση για όλα όσα ετοιμάζει και αναπτύσσει η LG, ειδικά κάτω από το brand του LG ThinQ, περιλαμβάνοντας τις AI συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία IoT της εταιρείας. Ο Δρ Park παρουσίασε τα συναρπαστικά σχέδια για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος συνδέοντας όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες από διαφορετικές κατηγορίες, παρέχοντας στους καταναλωτές μια ικανοποιητική εμπειρία χρήσης και αξεπέραστη άνεση. «Δεν αφορά μόνο μεμονωμένες συσκευές και συσκευές που έχουν AI χωρητικότητα και συνδεσιμότητα. Αφορά περισσότερο στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος όπου η LG και οι συνεργάτες της εργάζονται για να επεκτείνουν, να βελτιώσουν και να εμπλουτίσουν ό,τι προσφέρουμε σε όσους εξυπηρετούμε», δήλωσε ο Δρ Park.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο David Rabie, Διευθύνοντας Σύμβουλος της  Tovala, startup με  oven-ready πακέτα γευμάτων τα οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμα για αγορά στο LG ThinQ Store. Ο Rabie, μαζί με τον Δρ Park μοιράστηκαν το όραμα μίας εξελιγμένης εφαρμογής ThinQ που ξεπερνά τις δυνατότητες ελέγχου και παρακολούθησης μιλώντας για μία digital Lifestyle πλατφόρμα. Μέσω διαφορετικών συνεργασιών και εφαρμόζοντας νέες δυνατότητες όπως το Scan-to-Cook, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να θέτουν εύκολα τις σωστές ρυθμίσεις φούρνου για επιλεγμένα προπαρασκευασμένα γεύματα, απλώς ‘σαρώνοντας’ το barcode της συσκευασίας, η LG καθιστά τη διαχείριση του σπιτιού άνετη, ώστε οι πελάτες να μπορούν να εστιάσουν στα πράγματα που τους ενδιαφέρουν περισσότερο.

Τον Δρ Park πλαισίωσε επίσης ο Jean-François Gagné, Διευθύνοντας Σύμβουλος της  Startup Element AI, με τον οποίο πέρυσι ανακοίνωσαν τα «AI Experience Επίπεδα» στο πλαίσιο της CES 2020. Οι δύο εταιρείες, μαζί με άλλους συνεργάτες, αναπτύσσουν μία νέα καινοτόμα πλατφόρμα που ονομάζεται AIX Exchange που θα επιτρέπει στους ηγέτες της βιομηχανίας, τους ερευνητές, τους policymakers και τους καταναλωτές, να επικοινωνούν άμεσα μεταξύ τους για να συζητούν πώς να εφαρμόσουν καλύτερα το AI για το καλό όλων. Ο Δρ Park αποκάλυψε επίσης ορισμένες από τις έξυπνες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η LG, συμπεριλαμβανομένης του Vision Pack, το οποίο θα αυξήσει τις υπάρχουσες δυνατότητες AI στα ψυγεία ThinQ και στους έξυπνους καθρέφτες της εταιρείας.

Ένα άλλο βασικό σημείο της ομιλίας επικεντρώθηκε στο όραμα της LG για τη δημιουργία μιας συνδεδεμένης εμπειρίας χρήσης που με συνέπεια θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της ζωής των καταναλωτών. Μαζί με τον Dmitry Loschinin, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της DXC Technology και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Luxoft, ο Δρ Park αποκάλυψε τη νέα κοινοπραξία LG και DXC Luxoft με την ονομασία Alluto, η οποία θα επαναπροσδιορίσει την εμπειρία εντός του οχήματος, αξιοποιώντας το webOS Auto της LG για να συνδέει ομαλά το αυτοκίνητο με το σπίτι και γραφείο. Για να δώσει μία γεύση των δυνατοτήτων του webOS, ο Δρ Park παρουσίασε επίσης τη νέα ιδέα της έξυπνης καμπίνας που θα προσφέρει συναρπαστικές διαδραστικές εμπειρίες στους επιβάτες, καθώς και τη δυνατότητα ενός mobile οικοσυστήματος που βασίζεται στο cloud κατάλληλο για μια ποικιλία εμπορικών και δημόσιων εφαρμογών, όπως η έξυπνη διαχείριση στόλου στις έξυπνες πόλεις του αύριο.

«Επιστρέφουμε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ βιομηχανιών, διότι το ‘χτίσιμο’ και η επέκταση αυτού του οικοσυστήματος αποτελεί μία απολύτως διεπιστημονική προσπάθεια», τόνισε ο Δρ Park. «Όλα αφορούν την ομαδική εργασία και τη συνεργασία για την καινοτομία για μια καλύτερη ζωή στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις