Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sentio Solutions: Διεθνής διάκριση για τη συνεργασία με γερμανικούς ασφαλιστικούς παρόχους

Η συνεργασία της Sentio Solutions με τους ασφαλιστικούς παρόχους της Γερμανίας, SCOR και Gothaer,  βραβεύτηκε με το Thought Leader Award 2020  στο συνέδριο «Digital Insurance Conference», μια εκδήλωση που υποστηρίχθηκε από τη δημοφιλή γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung & τη Google στη Γερμανία. Η SCOR, είναι μια από τις μεγαλύτερες αντασφαλιστικές παγκοσμίως και η Gothaer Life Insurance  μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές στη Γερμανία.

Η συνεργασία βασίστηκε στη χρήση του προγράμματος Feel για την πρόληψη και τη θεραπεία διαταραχών ψυχικής υγείας, όπως άγχος ή εξάντληση, που οδηγούν σε απουσία από την εργασία και μεγάλο αριθμό αναρρωτικών αδειών. Το Feel είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχικής υγείας για τη βελτίωση της συναισθηματικής κατάστασης ενός ατόμου, που χρησιμοποιεί αντικειμενικά δεδομένα για πρώτη φορά και παρέχει έγκαιρη και εξατομικευμένη ψυχική υποστήριξη.

Σύμφωνα με την Sentio Solutions, η συνεργασία μεταξύ της Sentio και των Gothaer/SCOR ξεπέρασε κάθε προσδοκία τόσο για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, όσο και για το ενεργό ενδιαφέρον των χρηστών, με το 75% των συμμετεχόντων να ολοκληρώνουν το πρόγραμμα, γεγονός που καταδεικνύει την έντονη ανάγκη για προληπτικές λύσεις ψυχικής υγείας. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο στην αρχή, τη μέση και το τέλος του προγράμματος, το οποίο έδειξε ότι ο δείκτης “Ικανοποίησης με τη ζωή τους” (Overall Life Satisfaction) βελτιώθηκε σημαντικά και δήλωσαν ότι απέκτησαν μεγαλύτερη κατανόηση των συναισθημάτων τους χρησιμοποιώντας το Feel.

Ο Γιώργος Ελευθερίου, CEO και Co-founder της Sentio Solutions, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά όλους όσους έκαναν πραγματικότητα αυτή τη συνεργασία και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους εξαιρετικούς συνεργάτες μας. Στόχος μας για το μέλλον είναι η συνέχιση και η εξέλιξη αυτής της σύμπραξης, η οποία θα ενδυναμώσει την παροχή άμεσης και εξατομικευμένης ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη!”

Διαβάστε ακόμα:

Sentio Solutions: Η ελληνική Startup, το πρωτοπόρο gadget και ο “δρόμος” προς τις ΗΠΑ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις