Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Gaia Capital Partners: Πανευρωπαϊκή επέκταση για late-stage επενδύσεις

Προσδοκίες για πανευρωπαϊκή ανάπτυξη έχει η γαλλική επενδυτική εταιρεία Gaia Capital Partners. η οποία στηρίζει επιχειρηματίες που θέλουν να έχουν ένα θετικό αντίκτυπο στον κόσμο.

Η εταιρεία άνοιξε γραφείο στο Βερολίνο και μεγάλωσε την ομάδα της με την “απόκτηση” του Robin Eric Haak, πρώην συνιδρυτή της  Jobspotting και αντιπροέδρου της SmartRecruiters. Ο Haak αναλαμβάνει πλέον να χτίσει τις δραστηριότητες της εταιρείας στις περιοχές της Σκανδιναβίας αλλά και σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, ως νέος General Partner.

Στόχος της Gaia Capital είναι, με αυτές τις κινήσεις, να καταφέρει να “γεμίσει” το κενό που υπάρχει στην Ευρώπη, σε επίπεδο “ώριμων” επενδύσεων. Με γραφεία σε Παρίσι και Βερολίνο αλλά και συνεργάτες σε Νέα Υόρκη και Καναδά,  η Gaia φιλοδοξεί να ξεχωρίσει τόσο για την προσέγγισή της, όσο και για το γεγονός ότι τα δύο ιδρυτικά της στελέχη είναι γυναίκες.

Η Alice Albizzati, μία εκ των δύο, δήλωσε με αφορμή την επέκταση: “Η Γερμανία είναι αναμφίβολα ένας από τους κύριους τεχνολογικούς κόμβους της Ευρώπης, ωστόσο το κεφάλαιο ανάπτυξης στην περιοχή DACH (σ.σ. Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία) εξακολουθεί να προέρχεται κυρίως από διεθνείς επενδυτές. Νιώσαμε ότι αυτό ήταν το σωστό μέρος και η κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσουμε την ευρωπαϊκή μας φιλοδοξία. “

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις